NEA

Οι τροχοί 26 ιντσών στα αυτοκίνητα δεν είναι μακριά!

Εντάξει, με την πάροδο των ετών παρατηρούμε μία αύξηση στις διαμέτρους των τροχών των αυτοκινήτων. Μέχρι που θα φτάσει όμως αυτό;

Σύμφωνα με τον Michael Simcoe, επί κεφαλής σχεδιαστή της GM, οι μεγαλύτεροι τροχοί αναδεικνύουν το δυναμισμό και κάνουν ένα αυτοκίνητο να δείχνει μεγαλύτερο, πιο χαμηλό και πιο πλατύ. Ως εκ τούτου, είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να δούμε τροχούς με ζάντες διαμέτρου 24, ακόμα και 26 ιντσών! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των πρωτότυπων που παρουσιάζονται κατά καιρούς, τα οποία συχνά φέρουν ιδιαίτερα ευμεγέθεις τροχούς. Αυτοί δείχνουν να δένουν απίστευτα με το υπόλοιπο σχέδιο, παρότι σπάνια το συγκεκριμένο πακέτο περνάει στην παραγωγή. Παρόλα αυτά, όσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν τρόπους να διαφοροποιηθούν και να κερδίσουν το ενδιαφέρον των πελατών, η διάμετρος των τροχών θα αυξάνεται σταδιακά.

Το ίδιο ισχύει και για το σχεδιασμό τους, καθώς η χρήση ελαφρών κραμάτων, όπως και σύνθετων υλικών (ανθρακονήματα) μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία στην προσωπικότητα του κάθε μοντέλου, διαφοροποιώντας το από τα υπόλοιπα. Το μόνο αρνητικό εδώ είναι το κόστος. Οι μεγαλύτεροι τροχοί απαιτούν μεγαλύτερη ροπή από τον κινητήρα και αντίστοιχα μεγαλύτερες ενεργειακές απαιτήσεις. Πιθανά επηρεάζουν και την ποιότητα κύλισης, εάν μιλάμε για πολύ χαμηλού προφίλ ελαστικά. Παρόλα αυτά, όπως στη δεκαετία του 1980 ήταν διαδεδομένοι οι τροχοί των 13 και 14 ιντσών (που πλέον έχουν σχεδόν εκλείψει), έτσι τα επόμενα χρόνια θα δούμε μεγαλύτερα και πιο ιδιαίτερα σχέδια στις ζάντες των αυτοκινήτων μας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button