ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στην Hyundai το πρωτάθλημα κατασκευαστών!

Οι διοργανωτές του Rally Australia ανακοίνωσαν την ακύρωση του αγώνα λόγω επικίνδυνων πυρκαγιών στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας – Έτσι, η Hyundai Motorsport αναδεικνύεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC για το 2019 με προβάδισμα 18 βαθμών μετά το Rally de España.

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών του WRC από την Hyundai Motorsport ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής και αφοσιωμένης ομαδικής προσπάθειας από την ίδρυση της εταιρίας στα τέλη του 2012. Ξεκινώντας από λευκό χαρτί, η ομάδα σύντομα δημιούργησε επαγγελματική εμφάνιση WRC και ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο βασισμένο στο roadgoing i20 της εταιρίας.

Συνολικά, η ομάδα της Hyundai Motorsport κατέκτησε τέσσερις νίκες το 2019 καθ ‘οδόν προς τον τίτλο των κατασκευαστών – στα Tour de Corse, Ράλι Αργεντινής, Rally Italia Sardegna και Rally de España – και ανέβηκε 13 φορές στο βάθρο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Από τις αρχές του 2019, με τον Διευθυντή της Ομάδας Andrea Adamo, οι στόχοι της εταιρείας ήταν σαφείς: να αγωνιστούμε για τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο μας. Απέναντι σε πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, η ομάδα της Hyundai Motorsport δούλεψε σκληρά για να διατηρήσει – και στη συνέχεια να επεκτείνει – το πλεονέκτημά της στην κορυφή του πίνακα πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο Head of Product Division, Executive Vice President του Hyundai Motor Group κ. Thomas Schemera, δήλωσε: “Η Hyundai Motorsport έχει πραγματικά ενσωματώσει το πνεύμα της Hyundai και της μάρκας N υψηλών επιδόσεων. Οι επιτυχίες που κατάφεραν σε πολλές στιγμές ήταν απίστευτες και η επιρροή στα εμπορικά οχήματα της Hyundai δεν μπορεί να υποτιμηθεί”.

Οι διοργανωτές του Rally Australia, του τελευταίου γύρου της σεζόν, ανακοίνωσαν την ακύρωση του αγώνα λόγω των επικίνδυνων πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία και την περιοχή του Coffs Harbour. Μετά από αυτή την απόφαση, η Hyundai Motorsport αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC για το 2019 με προβάδισμα 18 βαθμών μετά το Rally de España.

Ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport GmbH κ. Scott Noh, δήλωσε: “Πρώτα από όλα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία και αλλού. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον πρώτο μας τίτλο για τους κατασκευαστές του FIA World Rally Championship μετά από μια εξαιρετικά σκληρή και ανταγωνιστική σεζόν. Από την ίδρυση της Hyundai Motorsport το 2012, έχουμε δημιουργήσει μια αφοσιωμένη ομάδα στο Alzenau, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να επιτύχουν αυτό το στόχο. Αποτελεί προνόμιο η συνεισφορά μας στην παγκόσμια στρατηγική της Hyundai μέσω των δραστηριοτήτων του WRC. Αποτελεί συλλογικό επίτευγμα, το οποίο θα μοιραστούμε με την οικογένεια της Hyundai σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι θα είναι ο πρώτος από πολλούς τίτλους που θα έρθουν στο μέλλον”.

Ο Διευθυντής της ομάδας κ. Andrea Adamo δήλωσε: “Η ακύρωση του Rally Australia είναι η σωστή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Αυστραλίας. Από αθλητική σκοπιά, είναι καταπληκτικό να κερδίζουμε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι WRC της FIA – είναι ένα αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς από όλους μας στη Hyundai Motorsport. Αυτή η σεζόν ήταν απίστευτη και εξαιρετικά ανταγωνιστική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους ανθρώπους της Hyundai Motorsport και όλα τα πληρώματά μας για την πλήρη αφοσίωσή τους από το Rallye Monte-Carlo μέχρι τώρα”.

Η Hyundai Motorsport θα αξιοποιήσει τo αγωνιστικό κενό για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA του 2020 με ανανεωμένη σύνθεση πληρωμάτων, έχοντας πλέον στο δυναμικό της τον πρωταθλητή των οδηγών WRC Ott Tanak και ακόμα πιο υψηλές φιλοδοξίες επιτυχίας για την κατάκτηση του τίτλου και το 2020!

 2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA – Κατάταξη Κατασκευαστών

1 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 380
2 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 362
3 Citroën Total World Rally Team 284
4 M-Sport Ford World Rally Team 218

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button