ΑΓΩΝΕΣ

GP Βραζιλίας: Νίκη για Verstappen, δεύτερος ο Gasly, αυτοκτονία Ferrari!

Όσο βαρετός ήταν στην αρχή ο αγώνας τόσο ενδιαφέρον είχε στους τελευταίους γύρους με τις δύο Ferrari να έχουν επαφή και να βγαίνουν εκτός αγώνα. Νικητής ο Verstappen, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ο Gasly (2o podium για την Toro Rosso), ανατροπή και βάθρο για τον Sainz*!

Στο Sao Paolo η εκκίνηση ήταν καθαρή και δίχως απρόοπτα. Ο Verstappen έδειξε από την αρχή πως βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα και κρατώντας πίσω του τους Hamilton και Vettel. O Leclerc έδινε την δική του μάχη αφού λόγω ποινής είχε ξεκινήσει από την 14η θέση. Στον 8ο γύρο ο Ricciardo χάλασε τον αγώνα του μετά από άτσαλη μικρό-επαφή την ώρα που προσπερνούσε τον Magnussen και έφαγε ποινή 5 δευτερολέπτων.

*upd: Τελικά ο Hamilton πήρε ποινή για την επαφή που είχε με τον Albon και από την 3η θέση έπεσε στην 7η. Στο βάθρο ο Sainz.

Μέχρι τα μέσα του αγώνα όλοι οι οδηγοί είχαν κάνει το πρώτο τους pit-stop, οι περισσότεροι είχαν μέση γόμα, λίγοι (όπως ο Leclerc) σκληρή, με τον Hamilton από μαλακή να βάζει και αυτός μέση. O Verstappen είχε τα ηνία του αγώνα κρατώντας πίσω του τους Hamilton, Vettel και Bottas. Ο Albon είχε πίσω του τον Leclerc που κατάφερε να ανέβει 8 θέσεις.

O Leclerc ήταν εξαιρετικός κρατώντας για αρκετούς γύρους πίσω του τον Bottas που είχε το πλεονέκτημα της μέσης γόμας. Τελικά ο V6 της Mercedes παρέδωσε το πνεύμα του και στον 52ο γύρο ο αγώνας τελείωσε για τον Φινλανδό που βγήκε ελεγχόμενα εκτός πίστας. Ωστόσο, το safety car έφερε τα πάνω-κάτω και ευκαιρία για νέα pit-stops.

Στους τελευταίους γύρους υπήρξαν κάποιες καλές μονομαχίες όπως αυτή του Albon με τον Vettel. Πολύ δυνατός ο Leclerc… και αυτοκτονία των Ferrari που μετά από μια παιδιάστικη κόντρα είχαν επαφή καταστρέφοντας τον αγώνα τους.

Ανοησία! Safety car στην πίστα και ο Hamilton μπαίνει στα pits. Τα απίστευτα όμως συνεχίστηκαν με τον Albon να έχει επαφή με τον Hamilton (*αναμένεται αν θα υπάρξει ποινή) και o φετινός πρωταθλητής να τερματίζει πίσω από τον Gasly με τον Γάλλο να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο podium. Well done!

*upd: Τελικά ο Hamilton πήρε ποινή για την επαφή που είχε με τον Albon και από την 3η θέση έπεσε στην 7η. Στο βάθρο ο Sainz.

Παραπάνω η κατάταξη του αγώνα στο Austin. Το επόμενο και τελευταίο Grand Prix του πρωταθλήματος είναι στις 1 Δεκεμβρίου, στο Άμπου Ντάμπι (15:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button