ΑΓΩΝΕΣ

H Formula E ξεκινά σήμερα 22 Νοεμβρίου από την πίστα Diriyah της Σαουδικής Αραβίας

Και η Nissan μας δίνει 5 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παρακολουθήσει κανείς το πρωτάθλημα με τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια.

Μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με το πρωτάθλημα της ΑΒΒ FIA Formula E, καθώς αυτό ξεκίνησε μόλις το 2014. Ωστόσο έγινε γρήγορα δημοφιλές, προσελκύοντας περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στα grids και περισσότερους οπαδούς στις κερκίδες.

Η Nissan ήταν ο πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής που συμμετείχε στην Formula E. Η ομάδα της Nissan e.dams τερμάτισε δεύτερη στη τελευταία σεζόν, η οποία ήταν και η πρώτη της. Για τη Nissan, η Formula E είναι μια ευκαιρία να αποδείξει την ισχύ και τις επιδόσεις που απορρέουν από τις τεχνολογίες της, μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η Nissan e.dams, εκτός από την ανανεωμένη εμφάνισή  της για την έκτη σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E, έχει ανανεώσει και το κινητήριο σύνολο του αγωνιστικού της αυτοκινήτου,  για να αντιμετωπίσει τις επικείμενες προκλήσεις.

Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, είναι μια ευκαιρία να δουν από κοντά  τελευταίας τεχνολογίας αγωνιστικά μοντέλα παγκόσμιας κλάσης, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, υπάρχουν πέντε λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να δείτε Formula E:

1.Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

  • Η τεχνολογία που “κρύβεται” πίσω από την Formula E, είναι μια ματιά στο μέλλον όλων των αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν με γρήγορο ρυθμό την επόμενη δεκαετία, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία γίνεται πιο προσιτή και προσβάσιμη.
  • Οι ηλεκτρικοί αγώνες έχουν μια μοναδική ακουστική ατμόσφαιρα. Τα οχήματα της Formula E εκπέμπουν στην πραγματικότητα το δικό τους συγκεκριμένο ήχο, με διαφορετικό βήμα, ανάλογα με το μέγεθος της επιτάχυνσης.
  • Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν στους αγώνες της Formula E, ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης της ενέργειας,  θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους καταναλωτές στο μέλλον. Μπορεί η Nissan να έχει εκμεταλλευτεί την πολυετή πείρα της από την μαζική παραγωγή  του ηλεκτρικού οχήματος Nissan LEAF για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου της Formula E, ωστόσο η εμπλοκή της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει πολλαπλά οφέλη και για τις εμπορικές της δραστηριότητες.

2.Ένα αγωνιστικό πρωτάθλημα για τη νέα γενιά

  • Η Formula E στοχεύει σε κοινό με φρέσκιες αντιλήψεις, τόσο ως προς τον τρόπο λειτουργίας της όσο και στο τρόπο παρακολούθησης των αγώνων. Η λειτουργία Fanboost επιτρέπει στους οπαδούς να επηρεάζουν άμεσα τους αγώνες, ψηφίζοντας online για τους αγαπημένους τους οδηγούς. Οι πέντε οδηγοί που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους παίρνουν πρόσθετη ώθηση ισχύος 5 κιλοβάτ, για χρήση κατά το δεύτερο μισό του αγώνα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ψηφίζετε για τους οδηγούς της  Nissan e.dams, απλά κάνοντας tweet  “#SebastienBuemi #FANBOOST” και “#OliverRowland #FANBOOST”.
  • Οι αγώνες είναι σύντομοι, σε σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα, διάρκειας μόνο 45 λεπτών συν ενός γύρου. Έτσι η προσοχή των θεατών επικεντρώνεται στη δράση, με κάθε λάθος ή αστοχία να είναι πολύ πιο κρίσιμο για την έκβαση του αγώνα.
  • Ενώ οι περισσότεροι αγώνες μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, στην Formula E όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρεις αγώνες και προκαταρκτικές δοκιμές στο YouTube. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη 12η  κούρσα (e-Prix) της  πέμπτης σεζόν  στη Νέα Υόρκη.

3. Η Formula E είναι γεμάτη δράση

  • Οι οδηγοί της Formula E μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία “Attack Mode” για να αυξήσουν την ισχύ τους κατά 25 κιλοβάτ, βγαίνοντας από την αγωνιστική γραμμή και οδηγώντας σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυξήσεων και η διάρκεια τους αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα. Αυτό κάνει κάθε αγώνα λιγότερο προβλέψιμο και πιο συναρπαστικό.
  • Όταν ένας οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Attack Mode, ανάβουν τα φώτα στο “φωτοστέφανο” του αυτοκινήτου (το σημείο ασφαλείας πάνω από το κεφάλι του οδηγού). Οι τηλεθεατές  μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν επί της οθόνης, ποιος βρίσκεται σε Attack Mode.
  • Η “σφιχτή” διαδρομή σε κάθε αγώνα, σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν συνεχώς ο ένας τον άλλον.

4. Η Formula E είναι πολύ κοντά στους θεατές

  • Χωρίς τους εκκωφαντικούς θορύβους και τις εκπομπές καυσαερίων που συνήθως συνδέονται με τα μηχανοκίνητα αθλήματα, οι αγώνες της Formula E λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της  πόλης. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση για το κοινό, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ξεκινώντας από το Diriyah, η έκτη σεζόν της Formula E  θα συναρπάσει τους κατοίκους στο Σαντιάγκο της Χιλής, στην  Πόλη του Μεξικό, στο Μαρακές του  Μαρόκο, στην Σάνια της  Κίνας, στην Ρώμη, στο  Παρίσι, στη Σεούλ, στην  Τζακάρτα, στο  Βερολίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.
  • Σε αντίθεση με άλλους αγώνες,  το pit και τα paddocks της Formula E δεν είναι μόνο για τους VIP. Αυτό δίνει στους οπαδούς της Formula E την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν.

5. Τεχνολογική πρόοδος και Formula E βαδίζουν μαζί

  • Με την τεχνολογία EV μηδενικών εκπομπών να αναπτύσσεται γρήγορα, η Formula E προσαρμόζεται εξίσου γρήγορα για να παραμείνει στις επάλξεις.
  • Μία αλλαγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αφορά την σημαντική αύξηση της ισχύος, από 200 kW σε 250 kW (περίπου το ισοδύναμο με την αύξηση 80 ίππων), επιτυγχάνοντας κορυφαίες ταχύτητες μέχρι 280 km / h.
  • Χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία των μπαταριών, η Formula E έχει καταργήσει την αλλαγή στα μισά του αγώνα, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό των πρώιμων εποχών της. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας,  όπως  άλλωστε τα καύσιμα σε οποιοδήποτε άλλο αγώνα σε πίστα,  παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής κάθε ομάδας.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!