NEA

Tesla Cybertrack vs Ford F150, ένα στημένο ματς [vid]

Σε συνέχεια των προσπαθειών του marketing, η Tesla παρουσίασε ένα μικρό video όπου το νέο της Cybertruck κερδίζει στη διελκυστίνδα ένα F150. Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που μία εταιρία, προσπαθώντας να αναδείξει την αξία ενός μοντέλου της, επιλέγει να «μειώσει» σε άμεση σύγκριση κάποιο ανταγωνιστικό όχημα. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το φουτουριστικό Cybertrack της Tesla, απέναντι στο best seller της Αμερικάνικης αγοράς, Ford F150. Σε έναν άτυπο αγώνα επίδειξης ισχύος (ή καλύτερα ροπής και πρόσφυσης) το νέο pick up της Tesla δείχνει να υπερισχύει με άνεση του αντίπαλου του.

Παρατηρώντας, ωστόσο, λίγο πιο προσεκτικά, η όλη ιστορία μοιάζει περισσότερο με ένα ακόμα backfire από την πλευρά του Elon Musk, λίγες ώρες αφότου κατάφερε να ραγίσει τα άθραυστα παράθυρα που διαφήμιζε… Στο διάρκειας μόλις 18 δλ. video φαίνεται ευκρινώς –από λεπτομέρειες στο αμάξωμα- ότι το F150 είναι στη βασική του έκδοση. Επίσης, σπινάρουν μόνο οι πίσω του τροχοί, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μία RWD διαμόρφωση, σε σχέση με το τετρακίνητο, σαφώς πιο βαρύ και ακριβό Cybertruck που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του ιμάντα.

Στην πράξη, σε μία πιο δίκαια σύγκριση με ανάλογων δυνατοτήτων μοντέλα, το ηλεκτρικό όχημα της Tesla ίσως και να είχε ελαφρά το πάνω χέρι, λόγω της άμεσης ροπής του συστήματος κίνησης. Παρόλα αυτά, από μόνο του αυτό το χαρακτηριστικό δεν σημαίνει τίποτα. Όσο για τον Elon Musk, ήδη δηλώνει ότι έχει λάβει 200.000 προπαραγγελίες για το ηλεκτρικό του pick up. Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια ή απλά μία προσπάθεια να ανακόψει την πτώση της μετοχής της εταιρίας του, αυτό μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button