NEA

H Porsche ετοιμάζει ένα hypercar κόντρα στην Mercedes-AMG One

Η Mercedes-AMG One μπορεί να έχει πολλές καθυστερήσεις αλλά όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να βγει στους δρόμους σε περίπου δύο χρόνια.

Στην Mercedes-AMG μάλλον δεν τα υπολόγισαν καλά τα πράγματα και αφού παρουσίασαν πριν από δύο χρόνια την One θα χρειαστούν ακόμη δύο για τις πρώτες παραδόσεις. Από την άλλη, η Porsche δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι σε ένα hypercar με τεχνολογία από την Formula 1 και μελετά την εξέλιξη ενός παρόμοιου εξωτικού αυτοκινήτου.

Το οποίο δεν θα έχει τόσο εξεζητημένη κατασκευή και τόσο πιστή στην F1 ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα περί ρύπων και αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει η Mercedes-AMG. Από την άλλη, η επιλογή ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με πολλούς ίππους και τεχνολογία από την Formula E φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί ώστε να μην επισκιασθεί η Taycan που θα έχει και hardcore εκδόσεις.

Ένας άλλος λόγος είναι πως οι μπαταρίες στερεού τύπου (solid state) δεν θα είναι διαθέσιμες για χρήση όχι νωρίτερα από το 2025. Έτσι, το πιο πιθανό είναι το hypercar της Porsche να έχει μια υβριδική μονάδα με αρκετά στοιχεία από F1 αλλά με κάποιο άλλο απλούστερο σύστημα που θα αντικαθιστά το πανάκριβο και πολύπλοκο MGU-H. Στην φωτογραφία βλέπετε την 918 Spyder.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!