NEA

Συνεργασία BMW με Great Wall για την παραγωγή ηλεκτρικών MINI

Στην Κίνα θα μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων της ΜΙΝΙ, μετά από συμφωνία των δύο εταιριών.

Η κίνηση αυτή για τη BMW δεν εξασφαλίζει μόνο μείωση του κόστους παραγωγής αλλά, πρωτίστως, ένα σημαντικό άνοιγμα στην τεράστια αγορά της Κίνας. Η πρόσφατη συμφωνία των Γερμανών με τη Great Wall προβλέπει την κατασκευή μίας σύγχρονης γραμμής παραγωγής, η οποία θα μπορεί να παράγει 160.000 οχήματα ετησίως. Ηλεκτρικά ΜΙΝΙ αλλά και EV μοντέλα της Great Wall.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσει εντός του 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022. Όσο για το κόστος, ανέρχεται στα 560 εκ. ευρώ. Στα βασικά πλάνα της ΜΙΝΙ, ωστόσο, παραμένει η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου το 2021, το οποίο θα παράγεται κανονικά στο βασικό εργοστάσιο της εταιρίας, στην Οξφόρδη. Όσο για τη συμφωνία με τη Great Wall, προφανώς αποτελεί στρατηγική επιλογή της μητρικής BMW, η οποία, σημειωτέων, ήδη συνεργάζεται με την –επίσης Κινέζικη- Brilliance, για την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού μοντέλου, iX3.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!