NEA

Φρεσκάρισμα για τη Jaguar F-Type, εκτός Ευρώπης ο V6 κινητήρας [vid]

Η ανανεωμένη F-Type θα συνεχίσει με τον βασικό δίλιτρο turbo και τις δύο εκδοχές του πεντάλιτρου V8.

Η F-Type αποκτά ένα ακόμη πιο δυναμικό παρουσιαστικό χάρη σε διάφορες εξωτερικές αλλαγές που εντοπίζονται κυρίως στη μεγαλύτερη μάσκα, στις εισαγωγές του καπό, στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, στους νέους τροχούς 20’’ κ.α. Στο εσωτερικό την διαφορά κάνει ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’.

Η γκάμα της F-Type έχει στη βάση της τον δίλιτρο turbo των 300 ίππων με αποκλειστικά πίσω κίνηση. Η τρίλιτρη V6 έκδοση καταργείται για την Ευρώπη. Από εκεί και πάνω βρίσκεται ο V8 των 5,0 λίτρων με μηχανικό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 450 άλογα και 580 Nm.

Εναλλακτικά συνδυάζεται και με τετρακίνηση με την διαδικασία των 0-96 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα και τελική στα 285 χλμ./ώρα. Η ισχυρότερη top έκδοση R (η SVR καταργήθηκε ως λογότυπο) αποδίδει 575 άλογα και 700 Nm και έχει την παραπάνω διαδικασία σε 3,5 δλ. με τελική στα 300 χλμ./ώρα. Η οποία είναι μικρότερη από αυτήν του προκατόχου της, κυρίως γιατί η σταθερή αεροτομή του αντικαταστάθηκε από μια αναδιπλούμενη.

Η Jaguar κάνει λόγο για το σύστημα Quiet Start που συνδυάζεται με τις V8 εκδόσεις και φροντίζει ώστε τα διαφράγματα της απόληξης να μένουν κλειστά ώστε να μην σηκώνεται στο πόδι η γειτονιά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες βελτιώσεις στο σασί, νέος συνδυασμός αμορτισέρ και ελατηρίων, πιο σφιχτές αντιστρεπτικές και σύνδεσμοι ανάρτησης κ.α.

Το όλο φρεσκάρισμα αφορά και τη roadster έκδοση, ενώ η διάθεση και των δύο ανανεωμένων Jaguar F-Type θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!