NEAΑΓΩΝΕΣ

Πωλήθηκε η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

Με τιμή πώλησης στα 5,99 εκατομμύρια ευρώ το συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι το δεύτερο ακριβότερο που έχει πωληθεί ποτέ.

Το ακριβότερο εξακολουθεί να είναι μια F2001 που οδηγούσε και πάλι ο επτάκις πρωταθλητής Michael Schumacher. Εκείνη την περίοδο του 2000-2004 η Ferrari και o Γερμανός έγραψαν ιστορία με τα πέντε σερί πρωταθλήματα (κάτι που κανένας οδηγός δεν έχει καταφέρει έως τώρα) και με τα μονοθέσια να φορούν τους τρίλιτρους ατμοσφαιρικούς V10. Ίσως τα καλύτερα μηχανικά σύνολα στην F1.

Τώρα, η συγκεκριμένη F2002 με αριθμό πλαισίου 219 είχε σημειώσει εκείνη την σεζόν τρεις νίκες (σε San Marino, Monaco, Magny-Cours) στα χέρια του Shcumi ο οποίος έκανε εκείνη την χρονιά συνολικά 11 νίκες.

Το μονοθέσιο είχε πωληθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε έναν Ιάπωνα συλλέκτη, στη συνέχεια άλλαξε χέρια και πρόσφατα πωλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη σε δημοπρασία που έγινε από την RM Sotheby’s στο Abu Dhabi. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο ίδρυμα που έφτιαξε η οικογένεια Schumacher, στο «Keep Fighting, Never Give Up Foundation».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!