NEA

Ποιανού πιλότου της F1 o πατέρας θα αγοράσει την Aston Martin;

Ο Lawrence Stroll, o Καναδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της Racing Point και πατέρας του Lance, έχε βάλει στο μάτι την βρετανική φίρμα.

Πρόκειται για ένα ευφυέστατο και αποτελεσματικό επιχειρηματία που έχει δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία από την αναζωογόνηση γνωστών σημάτων (όπως τις εταιρίες Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey, Garrard κ.α.), ενώ έχει ως πάθος τους αγώνες και τα αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στον Καναδά του ανήκει μια από τις μεγαλύτερες πίστες, ενώ του ανήκει η Racing Point (η πρώην Force India) στην οποία αγωνίζεται ο γιος του Lance. Εδώ οι κακές γλώσσες λένε πως χρωστά σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πατέρα του (τον είχε βοηθήσει από το 2017 να μπει στην Williams F1).

Πάντως, στο φετινό πρωτάθλημα μάζεψε 21 βαθμούς με τον teammate του Perez στους 52. Από την άλλη, οι φήμες λένε πως ο Lawrence διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο από ιστορικές και σύγχρονες Ferrari. Φυσικά παίζει ρόλο και η εμπλοκή της Aston Martin ως χορηγός στην Red Bull Racing. Επιστρέφοντας στην Racing Point να πούμε πως η ομάδα χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes. Όπως και η Aston Martin στα αυτοκίνητα της με τον V8.

Για όσους λοιπόν θεωρούν πως τίποτε δεν είναι τυχαίο ακούγεται πως ο Lawrence Stroll θέλει να εξαγοράσει την Aston επειδή προβλέπει τεράστια δυναμική (και λόγω της DBX), αλλά κυρίως επειδή η μετοχή έχει πατώσει στις 5 λίρες (από τις 19 όταν είχε μπει στο χρηματιστήριο της χώρας).

Αξιοσημείωτο είναι πως το 36% της Aston Martin ανήκει στις Adeem/ Primewagon (από το Κουβέιτ), το 41% στην ιταλική InvestIndustrial, το 4% στην Daimler και το υπόλοιπο σε διάφορα funds και μετόχους όπως ο David Richards.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!