NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή έμπνευσης για το Tesla Cybertruck ήταν η υποβρύχια Lotus Esprit

Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο Elon Musk ο οποίος ως πιτσιρικάς είχε ενθουσιαστεί πως με το πάτημα ενός κουμπιού ένα αυτοκίνητο μπορούσε να μεταμορφωθεί σε υποβρύχιο.

Η μεταποιημένη Lotus Esprit (είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη 7 κανονικές) είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε» (James Bond: The Spy Who Loved Me) με πρωταγωνιστή τον Roger Moore. Στην συγκεκριμένη σκηνή η Esprit καταδιώκεται από ένα ελικόπτερο. Ο πράκτορας 007 αποφασίζει να βουτήξει στην θάλασσα ενώ παράλληλα η Lotus μεταμορφώνεται σε ένα υποβρύχιο το οποίο μάλιστα εκτοξεύει πύραυλο καταστρέφοντας τον διώκτη της (στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τη σχετική σκηνή).

Η «Lotus Esprit Submarine», όπως ήταν η ονομασία της, ήταν ένα πλήρες λειτουργικό υποβρύχιο και όταν τελείωσαν τα γυρίσματα το 1977 την έτρωγε η σκόνη σε μία αποθήκη στο Long Island στη Νέα Υόρκη. Στην πραγματικότητα μόνο το κουβούκλιο θυμίζει Lotus και είχε κατασκευαστεί από μία εταιρία στην Φλόριδα έναντι τότε $100.000.

Το 1989 η υποβρύχια Lotus δημοπρατήθηκε στα «τυφλά» για να καλυφθεί το χρέος της αποθήκευσης και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αγόρασε για μόλις 100 δολάρια το κοντέινερ. Με έκπληξη διαπίστωσαν πως είχαν αγοράσει ένα κλασικό χολιγουντιανό αυτοκίνητο!

Τελικά η υποβρύχια Esprit δημοπρατήθηκε το 2013 με τον αγοραστή να καταβάλλει 997.000 δολάρια και να διατηρεί αρχικά την ανωνυμία του. Αργότερα έγινε γνωστό πως την είχε αγοράσει ο Elon Musk, ο οποίος είχε ενθουσιαστεί με την συγκεκριμένη Lotus.

Φυσικά γνώριζε από πιτσιρικάς πως η όλη σκηνή με την υποβρύχια Esprit ήταν προϊόν μοντάζ. Η απογοήτευσή του ήταν μεγάλη την απέκτησε ώστε να την διασκευάσει σε ένα πραγματικό υποβρύχιο και ταυτόχρονα μια ηλεκτρική Lotus. Για την ώρα δεν υπάρχουν νέα αν το έχει κάνει. Πάντως, αυτό που κατάφερε ήταν να περάσει το στιλ της αγαπημένης του Lotus στο αμφιλεγόμενο Tesla Cybertruck.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button