NEA

To Nikola Tre Electic είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγό για την Ευρώπη [vid]

Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Nikola με την Iveco παρουσιάζεται το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό τράκτορα Nikola Tre.

Σε αντίθεση με το concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι το Nikola Tre βασίζεται στο heavy-duty τράκτορα S-Way της Iveco, ο οποίος είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι στην Μαδρίτη. Το Nikola Tre έχει όλα όσα χρειάζεται για να ξεχωρίζει ως ηλεκτρικό, από LED προβολείς και ένα φωτιζόμενο λογότυπο «Ν» έως προηγμένο infotainment και διάφορα συστήματα υποβοήθησης με κάμερες και ραντάρ.

Την σχεδίαση έχει επιμεληθεί η Italdesign, την βάση έχει βάλει η Iveco και το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης η Nikola. Το βασικό στοιχείο είναι η τεράστια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 720 kWh, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, ανάλογα με τις απαιτήσεις του επαγγελματία (για την φόρτιση εννοείται πως «παίζει» μόνο σούπερ ταχυφορτιστής).

Το Nikola Tre 4×2 έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα, υπάρχει και έκδοση με μετάδοση στους άλλους άξονες (μέχρι και τριαξονικό). Η ισχύς είναι στα 480 kW/ 653 ίππους με δυνατότητα μεταφορικού φορτίου από 18 έως 26 τόνους. Η Nikola Motor Company κάνει λόγο για ένα δυνατό ηλεκτρικό τράκτορα όσο ένας diesel. Το θέμα είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει με ένα «γέμισμα».

Το Nikola Tre θα κατασκευάζεται στο Ανόβερο της Γερμανίας με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 2021. Δύο χρόνια μετά θα ακολουθήσει και έκδοση FCEV με κυψέλες καυσίμου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button