ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τo Pirelli Cyber είναι έλα λάστιχο με 5G συνδεσιμότητα [vid]

Το νέας τεχνολογίας ελαστικό μπορεί να επικοινωνεί με σταθερές υποδομές ή με άλλα αυτοκίνητα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεχνολογία στο πρότυπο του V2V ή V2X όπου τα αυτοκίνητα μεταξύ τους ή με σταθερά σημείων υποδομών μπορούν να μεταφέρουν ή να λάβουν σήματα για επικίνδυνες καταστάσεις ή σημεία.

Η Pirelli έχει παρουσιάσει ήδη το ελαστικό Cyber το οποίο στο εσωτερικό του περιέχει έναν αισθητήρα σε μέγεθος νομίσματος ο οποίος καταγράφει διάφορα δεδομένα (πίεση, θερμοκρασία, πάχος πέλματος κ.α.) και τα στέλνει στην ECU του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση ολίσθησης το σύστημα μπορεί να το αντιληφθεί τόσο από τον αισθητήρα του Pirelli όσο και από τα ηλεκτρονικά και να αποστείλει σχετική ειδοποίηση για τα αυτοκίνητα που περνούν από εκείνο το σημείο.

Πέρα από αυτή τη λειτουργία ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να ελέγχει την πίεση και την κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου του (ή του φορτηγού σε ένα στόλο) μέσω μιας ειδικής εφαρμογής (app) στο smartphone του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto