NEA

Το Gordon Murray T.50 θα έχει ανεμιστήρα που θα παράγει downforce

Θεωρητικά το supercar που βλέπετε θα αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο της θρυλικής McLaren F1.

Η Gordon Murray Automotive έχει δώσει αρκετά στοιχεία για την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, η οποία θα είναι ότι πιο εξελιγμένο έχει υπάρξει ποτέ. Πίσω από την σχεδίαση του T.50 βρίσκεται ο Gordon Murray, ο άνθρωπος που δημιούργησε την McLaren F1. Οι πρώτες παραδόσεις από τα συνολικά 100 αυτοκίνητα που θα υπάρξουν θα ξεκινήσουν το 2022 με το καθένα να κοστίζει περίπου 2,3 εκ. ευρώ.

Όπως μπορούμε να δούμε στην πρώτη επίσημη φωτογραφία στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ανεμιστήρας που λογικά θα ρουφάει τον αέρα για να επιταχύνει την έξοδο του με παράλληλη αύξηση του downforce. Κάτι όπως είχαμε δει παλιότερα στις Brabham BT46B, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στο εσωτερικό θα υπάρχει τριθέσια διάταξη (όπως στην McLaren F1).

Το επερχόμενο κεντρομήχανο T.50 θα έχει έξι διαφορετικά αεροδυναμικά στησίματα. Για παράδειγμα στο High-Downforce θα υπάρχει αύξηση του κάθετου αεροδυναμικού φορτίου κατά 30% για καλύτερα κράτημα στις στροφές, ενώ στο Streamline θα υπάρχει μείωση κατά 10% για μεγαλύτερες ταχύτητες στην ευθεία.

Στο V-Max θα προσφέρεται η μεγαλύτερη τελική με έξτρα boost από ένα 48βολτο mild hybrid σύστημα που θα ανεβάζει την ισχύ του ατμοσφαιρικού V12 των 3,9 λίτρων στους 700 ίππους. Η κανονική ισχύς θα είναι στους 650 ίππους όριο στις 12.100 rpm, με την ροπή των 450 Nm να περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Το μήκος του T.50 είναι στα 4,45 μέτρα, με ξηρό απόβαρο στα 980 κιλά και κεραμικά δισκόφρενα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!