ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα γενιά φωτισμού IntelliLux LED Pixel Light για το επόμενο Opel Insignia

Το νέο Insignia αναμένεται να φέρει ένα εξελιγμένο σύστημα φωτισμού, αποτελούμενο από 84 ξεχωριστά στοιχεία LED ανά προβολέα.

Ενδεικτικά, η αμέσως προηγούμενη γενιά έφερε συνολικά 32 LED, έναντι 168 στο σύνολό της νέας. Στα χαρακτηριστικά του νέου IntelliLux LED Pixel Light περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη ταχύτητα προσαρμογής της δέσμης του φωτός, καθώς και η καλύτερη ακρίβεια ελέγχου. Η εμβέλεια, όπως και η κατεύθυνση της δέσμης μεταβάλλεται συνεχώς, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο.

Το όλο σύστημα υπολογίζει παραμέτρους όπως η κίνηση σε καμπές, τυχόν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τα φώτα της πόλης, την κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο, μέχρι και το πόσο φως χρειάζεται για ένα ασφαλές παρκάρισμα. Για παράδειγμα, σε μία αριστερή στροφή η δέσμη των φώτων είναι μεγαλύτερη αριστερά, ώστε να διακρίνονται καλύτερα οι πινακίδες του δρόμου. Σε μία άλλη στροφή δεξιά, στη διαμόρφωση αυτοκινητοδρόμου, η δέσμη είναι λιγότερο φωτεινή αριστερά, ώστε να μην τυφλώνει τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς.

Σχεδιαστικά, τα 84 ξεχωριστά στοιχεία LED του κάθε προβολέα είναι διατεταγμένα σε τρεις σειρές. Ο ακριβέστερος έλεγχος της δέσμης επιτρέπει το σβήσιμο LED που καλύπτουν συγκεκριμένα τόξα, έτσι ώστε να μπορούν για παράδειγμα να ακολουθούν την πορεία ενός διασταυρούμενου αυτοκινήτου. Το όλο σύστημα λαμβάνει δεδομένα και από την εμπρόσθια κάμερα, τα οποία επεξεργάζεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!