NEA

Άμεση επίδοση προσωρινών διπλωμάτων οδήγησης μετά τις εξετάσεις νέων οδηγών

Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να εκδίδει προσωρινή άδεια οδήγησης, με την οποία οι νέοι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται κανονικά, μέχρι την έκδοση του κανονικού διπλώματος.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί σε περίπου ένα μήνα και θα δώσει τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Τα προσωρινά αυτά διπλώματα θα αποδίδονται στους νέους οδηγούς μία ημέρα μετά τις εξετάσεις και θα έχουν ισχύ 4 μηνών, χρόνο παραπάνω από επαρκή, για την έκδοση του επίσημου εντύπου. Με το συγκεκριμένο χαρτί, ο κάθε νέος οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί κανονικά το όχημά του, εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τα προσωρινά αυτά διπλώματα θα ισχύουν και για άλλες περιπτώσεις, πέραν των νέων οδηγών. Μιλάμε για περιπτώσεις ανανέωσης διπλωμάτων που έχουν λήξει, εκδόσεις νέων αδειών λόγω κλοπής, επεκτάσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες, μεταβολές στοιχείων κ.λπ. Σημαντικό στοιχείο είναι πως για την έκδοση του προσωρινού διπλώματος ο δικαιούχος δεν θα χρειάζεται να απευθυνθεί σε κάποια υπηρεσία αλλά αρκεί να βάλει τους κωδικούς του σε μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου μεταφορών. Εκεί θα μπορεί να κατεβάζει και να εκτυπώνει το σχετικό έντυπο, καθώς επίσης και να το έχει σε ψηφιακή μορφή μαζί του, στο κινητό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!