NEA

EuroNCAP: Πεντάστερα τα VW Golf, Nissan Juke, Ford Puma και Audi Q8

Με δέκα νέες δοκιμές πρόσκρουσης ολοκληρώνει τη χρονιά ο οργανισμός EuroNCAP, τέσσερις εκ των οποίων κατόρθωσαν να αποσπάσουν τη μέγιστη διάκριση.

Το αστέρι, στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλο από το νέο VW Golf, υπό την έννοια ότι αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα οχήματα της αγοράς. Πέρα από την πολύ καλή συμπεριφορά που έδειξε η καμπίνα του στις δυνάμεις παραμόρφωσης από τις συγκρούσεις που υποβλήθηκε, πόντους απέσπασε και από το προηγμένο επίπεδο εξοπλισμού που διέθετε. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το πρώτο όχημα της VW που διαθέτει συνδεσιμότητα V2X (vehicle to vehicle και vehicle to infrastructure), ώστε να ανταλλάσσει πολύτιμες πληροφορίες με το περιβάλλον που βρίσκεται.

Η Ford, με τη σειρά της, απέσπασε τα 5 αστέρια με το νέο μικρό SUV, Puma. Αυτό σημείωσε υψηλές βαθμολογίες και στις 4 κατηγορίες, όντας ένα από τα ασφαλέστερα μικρά της αγοράς. Στο άλλο άκρο, το θηριώδες Audi Q8 ακολούθησε τα πρόσφατα χνάρια του Q7 πετυχαίνοντας και αυτό με άνεση τα 5 αστέρια. Το κουαρτέτο των πεντάστερων κλείνει το νέο Nissan Juke, που επέδειξε συνολικά μία αντίστοιχα καλή εικόνα.

Κοιτώντας παρακάτω, με τρία αστέρια αξιολογήθηκε η τριπλέτα VW up!, Seat Mii και Scoda Citigo. Αυτά βεβαίως είναι αρκετά παλαιά μοντέλα και απλά επανέλαβαν τις δοκιμές, καθώς υποβλήθηκαν σε ένα facelift, αποκτώντας και ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας. Παρόλα αυτά, η αξιολόγησή τους κρίνεται τίμια, αφού δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο με βάση τα σημερινά, αυστηρά, στάνταρ.

Για το τέλος αφήσαμε δύο προτάσεις από Κίνα, οι οποίες φιλοδοξούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στις ευρωπαϊκές αγορές. Το πρώτο είναι το MG ZS EV (και MG HS), ένα compact SUV της SAIC Motor. Αυτό τα κατάφερε ανέλπιστα καλά, αποσπώντας την ύψιστη διάκριση των 5 αστέρων. Το δεύτερο είναι το ηλεκτρικό Aiways U5, ένα ακόμα SUV που αντιμετώπισε διάφορα θέματα με τις πλευρικές συγκρούσεις σε στύλο και όχι μόνο. Τα τρία αστέρια ήταν λόγος για την εταιρία που το κατασκευάζει να δηλώσει ότι θα μελετήσει όλα τα δεδομένα και θα προβεί σε βελτιώσεις, ώστε να επανέλθει του χρόνου ζητώντας το μοντέλο της να δοκιμαστεί εκ νέου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!