NEA

Εξηλεκτρισμός και για την McLaren με νέο υβριδικό V6

H βρετανική φίρμα ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση με μια νέα τετρακίνητη διάταξη που θα έχει και ηλεκτρική αυτονομία.

Οι πληροφορίες μας λένε πως η νέα διάταξη της McLaren θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο στη Γενεύη. Μάλιστα ο πρόεδρος της εταιρίας Mike Flewitt είχε δηλώσει ότι η McLaren εξελίσσει ένα καινούργιο μηχανικό σύνολο που θα αποτελείται από έναν ελαφρύ V6 σε συνδυασμό με υβριδικό σύστημα.

Το concept που θα παρουσιαστεί στην ελβετική έκθεση θα έχει προφανώς μια διάταξη με ηλεκτροκινητήρα μπροστά για κίνηση μηδενικών ρύπων για περίπου 50 χιλιόμετρα. Ο V6 θα μεταφέρει την κίνηση πίσω και η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς θα εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 2,3 δευτερόλεπτα ώστε αυτή να είναι η ταχύτερη McLaren που έχει υπάρξει ποτέ.

Το βάρος των μπαταριών θα αντισταθμιστεί από την ελαφριά και κόμπακτ κατασκευή του V6. Όσο για την παραγωγή ενός πλήρους ηλεκτρικού μοντέλου που θα πετούσε το γάντι στην Porsche Taycan, το αφεντικό της McLaren δηλώνει πως με τα ισχύοντα δεδομένα το μεγαλύτερο ζήτημα αφορά στο υπέρμετρο βάρος των μπαταριών. Και με την τεχνολογία να βελτιώνεται κάποια στιγμή θα υπάρξει και μια ηλεκτρική McLaren.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!