NEA

Ρομπότ θα φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε υπόγεια πάρκινγκ

Η Volkswagen εξελίσσει πρωτότυπα ρομπότ που θα απαλλάσσουν από την βαρετή διαδικασία φόρτισης.

Πρόκειται για ένα ακόμη concept στο πλαίσιο τόσο των νέων δυνατοτήτων της ηλεκτροκίνησης όσο και στην προώθησή της. Έτσι, για όσους θεωρούν βαρετή την διαδικασία φόρτισης στο μέλλον ίσως να υπάρχουν ειδικά ρομπότ-φορτιστές που θα αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία. Από την προσέγγιση του αυτοκινήτου μέχρι το άνοιγμα του καλύμματος και το κούμπωμα του καλωδίου.

Κάθε ρομπότ έχει ραντάρ και κάμερες για να «βλέπει» στον χώρο που θα κινείται ενώ θα αναγνωρίζει το EV που θα χρειάζεται φόρτιση μέσω της τεχνολογίας V2X που θα επικοινωνεί το όχημα ή μέσω εφαρμογής από το smartphone.

Το ρομπότ έχει πάνω του μια μπαταρία 50 kWh ενώ θα μπορεί να φορτίζει το EV γρήγορα και σε ρεύμα DC. Και όταν αυτό αδειάζει θα μπαίνει στην πρίζα του δικτύου για να φορτίζει ξανά. Φανταστείτε κάτι σαν ένα κινητό αυτόνομο power bank για αυτοκίνητα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!