NEA

Μία έρευνα δείχνει πως η Mercedes και η Mitsubishi έχουν τα λιγότερα «check engine»

Η έρευνα μπορεί να αφορά στην αμερικανική αγορά αλλά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ένδειξη.

Η εν λόγω έρευνα συγκεντρώνει στοιχεία από 14,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1996 και του 2019. Συγκεκριμένα, η ετήσια έρευνα «Vehicle Health Index Reliability» της CarMD βασίζεται στο σύνολο των καταγραφών που ενεργοποιήθηκε η προειδοποιητική ένδειξη του κινητήρα «check engine» για όλα αυτά τα αυτοκίνητα και μέσα σε ένα έτος (από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019).

Οι Mercedes και Mitsubishi είχαν τις λιγότερες προειδοποιήσεις, ενώ το φτηνότερο κόστος επισκευής το είχε η Kia (με κόστος 321 δολάρια), μπροστά από τις Mazda, Hyundai και Chrysler. Πάντως ένα από τα χαρακτηριστικά της έρευνας είναι πως πολλές προειδοποιήσεις αφορούσαν τις λάθος τοποθετημένες ή βιδωμένες τάπες της βενζίνης (στις ΗΠΑ συνηθίζεται ο οδηγός αναλαμβάνει την διαδικασία ανεφοδιασμού).

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό διάγραμμα τις λιγότερες επισκευές είχαν τα ιαπωνικά μοντέλα. Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, στην κορυφή ήταν το Ηonda CR-V του 2017 ακολουθούμενο από τα Subaru Outback του 2017, Lexus NX του 2016, Subaru Legacy του 2017 και Honda Civic του 2017. Το πιο οικονομικό σε επισκευές ήταν το Subaru Outback ($60),  έχοντας πίσω του τα Toyota Prius ($67), Hyundai Tucson ($79, Kia Soul ($82) και η 2016 Mercedes C-Class του 2016 ($85).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!