ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος ψηφιακός καθρέφτης από την Aston Martin

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου έγκειται στο ότι παρουσιάζει εικόνα όχι από μία αλλά από τρεις διαφορετικές κάμερες, καλύπτοντας έτσι καλύτερα τα πίσω τεταρτημόρια του αυτοκινήτου.

Ο νέος αυτός καθρέφτης έχει εξελιχθεί από την Aston Martin σε συνεργασία με τη Gentex και πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στη φετινή έκθεση CES. Στην ουσία πρόκειται για μία οθόνη LCD, η οποία όμως έχει ειδική επίστρωση που της επιτρέπει να λειτουργεί και σαν συμβατικός καθρέφτης, σε περίπτωση αστοχίας. Αυτή, όπως προαναφέραμε, δέχεται σήμα από τρεις διαφορετικές κάμερες. Η πρώτη μπορεί να βρίσκεται διακριτικά τοποθετημένη στην πίσω αεροτομή, ενώ οι άλλες δύο είναι περιμετρικές και τοποθετούνται στη θέση των πλευρικών καθρεφτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αγορές που ακόμα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την κατάργηση των κλασικών καθρεφτών, οι κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν παράλληλα με αυτούς. Για να είναι όσο το δυνατό πιο φιλική η εμπειρία στο χρήστη, η κεντρική, πίσω κάμερα καλύπτει με το υλικό της τη μεγαλύτερη επιφάνεια του καθρέφτη. Εκατέρωθεν παίζει η εικόνα από τις περιμετρικές κάμερες, θυμίζοντας κάτι από βιντεοπαιχνίδι.

Αρχικά το εν λόγω σύστημα θα κάνει την εμφάνισή του, ως πρωτότυπο, στη DBS Superleggera. Αργότερα αναμένεται να περάσει και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας. Όπως ανέφερε και ο Simon Sproule, υπεύθυνος Marketing της εταιρίας, «Ως μια παγκόσμια μάρκα πολυτελείας, τα οχήματά μας συνδυάζουν την ομορφιά και την ποιότητα με την απόδοση και τις τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού που προκαλούν αισθητηριακή απόκριση. Ο στόχος αυτού του προγράμματος ανάπτυξης με τη Gentex είναι η τελική εφαρμογή ενός μοναδικού CMS [camera monitoring system] που εμπλουτίζει την οδηγική εμπειρία της Aston Martin για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!