NEAΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε δημοπρασία η θρυλική Mustang του Bullitt

Με αξία που αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,6 εκ. ευρώ, η Mustang που έγραψε ιστορία στα χέρια του Steve McQueen, ετοιμάζεται να περάσει σε νέο ιδιοκτήτη.

Για όσους σινεφίλ, το Bullitt δεν αποτέλεσε ποτέ κάποια ξεχωριστή ταινία, ούτε πιθανά είχε κάτι το ιδιαίτερο, παρότι κατάφερε να αποσπάσει ένα βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο μοντάζ. Για τους Petrolhead, πάλι, η συγκεκριμένη ταινία έκρυβε ένα μικρό θησαυρό. Μία σκηνή καταδίωξης διάρκειας 10 λεπτών. Την πρώτη, ουσιαστικά, σύγχρονη κόντρα αυτοκινήτων στον κινηματογράφο. Αυτό, σε συνδυασμό με τον super cool Steve McQueen αρκούσε για να απογειώσει την ταινία στη σφαίρα του μύθου.

Η συγκεκριμένη Mustang, δεν είναι μυστικό πως είχε χαθεί από το προσκήνιο για δεκαετίες και εμφανίστηκε πάλι πριν από λίγα χρόνια, δημιουργώντας το σχετικό ντόρο. Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1968, Mustang GT, το οποίο κατά παραγγελία του McQueen είχε δεχτεί επεμβάσεις στο αμάξωμα και στον κινητήρα, ώστε να δείχνει πιο «κακό» και παράλληλα να κάνει περισσότερο θόρυβο και να είναι ισχυρότερο. Αρκετές μετατροπές, μάλιστα, έγιναν για τις ανάγκες της κινηματογράφησης, με κανάλια για τις καλωδιώσεις και βάσεις συγκολλημένες για τις κάμερες που θα τραβούσαν την καταδίωξη.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, από τη Mecum Auctions. Tο όχημα είναι σε όσο το δυνατόν πιο αυθεντική κατάσταση, χωρίς να έχει υποστεί κάποια μορφή συντήρησης στο αμάξωμά του. Ο κινητήρας, από την άλλη, ένας V8 των 6.4 λίτρων, έχει ανασκευαστεί, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυθεντικά μέρη του. Και επειδή τα λεφτά είναι πολλά για να πάτε μέχρι το Glendale των ΗΠΑ, προτείνουμε να βρείτε την ταινία Bullitt και να περάσετε ένα ευχάριστο βράδυ!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!