NEA

H Mercedes θα συνεργαστεί με την Volvo για την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης!

Στην κινεζική Geely ανήκει το 100% της Volvo και το 10% του ομίλου της Daimler, στην οποία ανήκει η Mercedes.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως είναι π.χ. η εβδομαδιαία Automobilwoche, η Mercedes είναι πολύ πιθανόν να συνεργαστεί με τη Volvo για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης. Το βέβαιο είναι πως έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο και να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Πάντως μια τέτοια συνεργασία είναι πολύ λογική, όχι μόνο γιατί πρόκειται για δύο premium κατασκευαστές με κοινές ανάγκες και κοινές ευαισθησίες σε ότι αφορά περιβάλλον και ασφάλεια αλλά κυρίως γιατί υπάρχει ένας ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ τους. Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κινεζικό όμιλο της Geely. Στην Geely ανήκει πλήρως η Volvo και το 10% πλέον του ομίλου της Daimler, μέλος του οποίου είναι και η Mercedes.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Είναι πραγματικά μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση. Κάθε τέτοια είδηση προσελκύει την προσοχή. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η τεχνική λογική και να υιοθετηθούν λύσεις απλότητας, λειτουργικότητας, εύκολης συντήρησης, εφαρμογής σύγχρονων υλικών όπως οι συνθετικοί διωστήρες κ.λ.π. Εγγύηση
    είναι οι τεχνικοί που έχουν καταφύγει στην Κίνα και δεν ακολουθούν παρακμιακές τεχνικές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!