NEA

Luca de Meo: Αποχώρησε από την Seat, πλώρη για Renault!

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και εβδομάδες και τελικά φαίνεται πως ο Luca de Meo θα επιστρέψει στην εταιρία από την οποία ξεκίνησε.

Από την στιγμή που το VW Group έκανε δεκτή την παραίτηση του Luca de Meo από το τιμόνι της Seat το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Luca de Meo να αναλαμβάνει το τιμόνι της Renault. Ένας επιτυχημένος μάνατζερ είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο σε αυτή τη φάση και, σύμφωνα με φήμες, αφού εξέτασαν τον Patrick Koller, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Faurecia, οι Γάλλοι κατέληξαν στο de Meo.

Ο ιταλικής μάνατζερ ήταν εδώ και τέσσερα χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Seat (πλέον και της Cupra) και όπως φαίνεται το έργο του ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Renault. Η τελευταία αντιμετωπίζει αρκετούς κλυδωνισμούς στην κορυφή της. Τον Οκτώβριο απομάκρυνε τον μέχρι τότε CEO, Thierry Bollore, λόγω των ύποπτων επαφών του με τον άλλοτε κραταιό άνδρα του ομίλου Carlos Ghosn, που πλέον βρίσκεται στη φυλακή για οικονομικά σκάνδαλα.

Ο Luca de Meo ξεκίνησε τη καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στην Toyota Ευρώπης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Fiat Group όπου ήταν επικεφαλής της Lancia, Fiat και Alfa Romeo. Εντάχθηκε στο Volkswagen Group το 2009.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!