NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To επόμενο αυτοκίνητο σας ίσως να μην έχει ηχεία [vid]

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES η Continental παρουσίασε σε συνεργασία με την Sennheiser ένα ηχοσύνολο… δίχως ηχεία!

Το πρωτότυπο project το είχαμε δει από κοντά για πρώτη φορά πέρυσι στο τεχνολογικό φόρουμ της Continental στο Ανόβερο. Αυτές τις μέρες η γερμανική εταιρία παρουσίασε μαζί με την Sennheiser το Ac2ated Sound στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas. Πρόκειται για μια ιδέα που ουσιαστικά δεν έχει τα κλασικά ηχεία αλλά μονάδες αναπαραγωγής ήχου που μετατρέπουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ένα ηχείο.

Η εταιρία για να μας κάνει πιο κατανοητό το τρόπο λειτουργίας παρομοιάζει το πρότζεκτ της με το σώμα ενός ξύλινου οργάνου και τον τρόπο με τον οποίο αναπαράγεται ο ήχος πάνω στο σώμα του. Ουσιαστικά η διαφορά είναι πως δεν υπάρχουν τα κλασικά ηχεία αφού τα στοιχεία του Ac2ated Sound ανακλούν τον ήχο τους πάνω στα πάνελ της καμπίνας προσφέροντας μια απόλυτα φυσική απόδοση, όπως αναφέρουν οι δύο εταιρίες.

Παράλληλα εξοικονομείται το μισό βάρος από ένα αντίστοιχο συμβατικό σύστημα που ζυγίζει έως 40 κιλά, ενώ είναι και κατά 75-90% πιο κόμπακτ σε μέγεθος. Ταυτόχρονα προσφέρεται μεγαλύτερη ευελιξία στους σχεδιαστές. Προς το παρόν το Ac2ated Sound είναι ένα πρωτότυπο σύστημα, αλλά η Continental σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή, πιθανότατα σε κάποια από τις ναυαρχίδες premium σήματος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!