NEA

Ρεκόρ τιμής για την διάσημη Ford Mustang της επικής ταινίας Bullitt

Είναι μια από τις ακριβότερες Mustang που έχουν πωληθεί ποτέ με το νέο ιδιοκτήτη που κατέβαλλε 3,4 εκατομμύρια δολάρια να παραμένει ανώνυμος.

Με αρχική τιμή πώλησης στα 3.500 δολάρια (την εποχή εκείνη) αυτή η πράσινη Ford Mustang του 1968 είναι αυτή που πρωταγωνιστούσε στο Bullitt με τον Steve McQueen. Η πράσινη Bullitt είχε περάσει από τα χέρια ενός υπαλλήλου της Warner Brothers και ενός ντετέκτιβ από το New Jersey.

Από εκεί το αυτοκίνητο αγοράστηκε για 6.000 δολάρια από τον Robert Kiernan το 1974 και το κράτησε μέχρι το 2014. Στο ενδιάμεσο ο McQueen είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να την αποκτήσει (στα πρώτα χρόνια μιας και το 1980 πέθανε) , ενώ το 1981 το αυτοκίνητο βγήκε εκτός κυκλοφορίας με μόλις 46.000 μίλια στο κοντέρ.

Όταν ο Robert έφυγε από την ζωή κληροδότησε την Bullitt στον γιό του Sean ο οποίος κράτησε την εμβληματική και ίσως την ακριβότερη Mustang μέχρι χτες που έγινε η δημοπρασία.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον McQueen να οδηγεί την Bullitt. Η αλήθεια είναι πως για λόγους ασφαλείας οι παραγωγοί της ταινίας ανησυχούσαν λόγω του πάθους που είχε για την ταχύτητα ο ριψοκίνδυνος McQueen. Έτσι, οι περισσότερες σκηνές είχαν γίνει με τον επαγγελματία κασκαντέρ Bud Ekins.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!