NEA

Πως θα λέγεται ο διάδοχος του Toyota GT86;

Η Gazoo Racing χτίζει σταδιακά το σπορ προφίλ της ιαπωνικής μάρκας που απείχε εδώ και αρκετά χρόνια από το πεδίο δράσεως.

Η αρχή έγινε με την GR Supra και πρόσφατα παρουσιάστηκε και το τετρακίνητο GR Yaris με τα 261 άλογα. Στη συνέχεια θα δούμε και άλλες σπορ εκδόσεις και από πλευράς μοντέλων τον διάδοχο του GT86, ο οποίος θα ονομάζεται GR86. Έτσι, η Toyota θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στα προσιτά κουπέ, όπως θα συνεχίσει και την συνεργασία της με την Subaru με το BRZ να έχει και αυτό διάδοχη κατάσταση.

Η βασική διαφορά στο GR86 θα είναι πως θα βασίζεται σε τροποποιημένη εκδοχή της TNGA πλατφόρμας και δεν θα έχει μία της Subaru (όπως συνέβη στα GT86 και BRZ). Πάντως, ο κινητήρας αναμένεται να είναι ένας πιθανότατα υπερτροφοδοτούμενος boxer με ανεβασμένη χωρητικότητα στα 2,4 λίτρα (από 2,0) και ισχύ στα 260 άλογα.

Αξιοσημείωτο πως πέρα από την συμπαραγωγή των δύο κουπέ οι Toyota και Subaru έχουν συμφωνήσει στην κατασκευή νέας πλατφόρμας για ηλεκτρικά μοντέλα και στην συμπαραγωγή ηλεκτρικών SUV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!