NEA

CES 2020, το μέλλον κατά τη Hyundai [vid]

Τη δική της οπτική για το πώς θα πρέπει να είναι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων καταθέτει η Hyundai, σε ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον video.

Η παρουσίαση αυτή γίνεται στα πλαίσια της CES 2020, της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών διεθνώς. Σύμφωνα με το όραμα της Κορεατικής εταιρίας, το μέλλον θα πρέπει να κινηθεί σε τρεις άξονες. Ο πρώτος εξ αυτών αφορά το Urban Air Mobility (UAM) και τις εναέριες αστικές μεταφορές. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το S-A1, ένα πρωτότυπο ιπτάμενο ταξί, το οποίο -σε συνεργασία με την Uber- θα μπορεί να πετάει σε ύψος έως 600 μέτρα, καλύπτοντας αποστάσεις έως 100 χλμ.

Ο δεύτερος άξονας αφορά το Purpose Built Vehicle (PBV). Ηλεκτρικά, αυτόνομα οχήματα τα οποία θα λειτουργούν στη λογική του car sharing και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τόσο για μετακινήσεις επιβατών, όσο και για εμπορικούς σκοπούς. Όσο για τον τρίτο άξονα, έχει να κάνει με τα Hub, εγκαταστάσεις που λειτουργούν ως σταθμοί για τις συγκοινωνίες και παράλληλα για κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτό που μέχρι πρότινος η Hyundai όριζε ως Progress for Humanity, πλέον το επεκτείνει και θέλει να το επιταχύνει, δίνοντας του τον τίτλο του Smart Mobility Solution Provider.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!