NEA

EuroNCAP: δείτε τα κορυφαία από πλευράς ασφάλειας νέα μοντέλα

Τα καινούργια αυτοκίνητα προστατεύουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά τόσο τους επιβάτες τους, είτε είναι ενήλικοι είτε παιδιά, όσο και τα πιο αδύναμα μέλη της κυκλοφορίας (πεζούς, ποδηλάτες).


Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα του EuroNCAP, του οργανισμού που ελέγχει τα νέα μοντέλα ως προς το επίπεδο ασφάλειάς τους. Κατά τη διάρκεια του 2019 πέρασαν συνολικά 55 από τις εγκαταστάσεις του, ενώ 45 από αυτά αξιολογήθηκαν με 5 αστέρια που είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάκριση.


Όπως επειδή δεν όλα τα πεντάστερα ίδια υπάρχουν κάποια που πέτυχαν κορυφαίες βαθμολογίες και ξεχώρισαν ακόμα περισσότερο και φυσικά θεωρούνται τα πλέον ασφαλή.


Στη μικρή κατηγορία τα αυτοκίνητα αυτά είναι το Audi A1 και το Renault Clio που μοιράζονται την πρώτη θέση. Στη συνέχεια ξεχώρισε η Mercedes CLA, ενώ στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε το Mazda 3, ενώ η πρωτιά στα μεσαία SUV πήγε στο Subaru Forester.


Στα πιο μεγάλα και φυσικά και πιο πολυτελή SUV η πρώτη θέση πήγε στο Model X της Tesla, που όμως δεν χαρακτηρίσθηκε ως κορυφαία στην κατηγορίας των υβριδικών και ηλεκτρικών, καθώς το ξεπέρασε ένα άλλο μοντέλο της εταιρείας.


Το Model 3 που μαζί με τη νέα σειρά 3 της BMW κατέλαβε την πρώτη θέση στη μεσαία κατηγορία, αφήνοντας στη δεύτερη τη Skoda Octavia.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!