NEA

Subaru: Στόχος το 2025 για το πρώτο EV και το 2035 για εξηλεκτρισμό της γκάμας

Μέχρι μία δεκαετία πριν, το σημείο αναφοράς της φίρμας ήταν το STI και οι αγώνες στο WRC. Τώρα η Subaru βάζει πλώρη για αλλού, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής.

Ήταν προφανώς θέμα χρόνου για την Ιαπωνική εταιρία να εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση. Μπορεί να άργησε λίγο, σε σχέση με άλλους κατασκευαστές, δείχνει όμως αποφασισμένη να βιαστεί για να καλύψει το χαμένο δρόμο, τουλάχιστον στο θέμα της εξέλιξης. Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η ενίσχυση της συνεργασίας της με την Toyota, σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς επίσης και η αποκάλυψη μίας σχεδιαστικής σπουδής για ένα ηλεκτρικό crossover.

Το τελευταίο δεν θα μείνει στο επίπεδο του πρωτοτύπου αλλά στόχο έχει να περάσει στην παραγωγή, έως το 2025, αποτελώντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας. Χρονικά, την ίδια περίοδο αναμένεται και η επόμενη γενιά υβριδικών και plug-in μοντέλων της Subaru, τα οποία θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνογνωσία της Toyota. Με το πλάνο αυτό, οι ιθύνοντες της εταιρίας υπολογίζουν μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεών τους να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα, ποσοστό που θα αγγίξει το 100% προς τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Ταυτόχρονα πάντως με το κομμάτι του εξηλεκτρισμού, οι μηχανικοί της Subaru δεν σκοπεύουν να παραμελήσουν άλλους τομείς στους οποίους διαπρέπουν. «Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις βασικές μας τεχνολογίες των επίπεδων κινητήρων Boxer, των τεχνολογιών τετρακίνησης, τις ανώτερες οδηγικές επιδόσεις και την ασφάλεια, το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού EyeSight και των περιβαλλοντικών τεχνολογιών» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις των υπευθύνων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!