NEA

Ανανέωση για τη Mercedes-Benz E-Class

Εντός των επόμενων μηνών η Mercedes-Benz πρόκειται να λανσάρει την ανανεωμένη εκδοχή της E-Class, δίνοντας πρωτίστως έμφαση στο τεχνολογικό της υπόβαθρο.

Όπως παρατηρείτε και από τις φωτογραφίες, τα οχήματα που απεικονίζονται διαθέτουν ένα ελαφρύ καμουφλάζ. Παρότι προέρχονται από την ίδια την εταιρία, οι υπεύθυνοι έκριναν πως δεν ήρθε ακόμα η ώρα για την πλήρη αποκάλυψη. Αισθητικά, ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουμε τεράστιες αλλαγές.

Ξεκινώντας από το επίπεδο του εξοπλισμού, ένα σημαντικό νέο είναι ότι καταργείται η βασική έκδοση και πλέον θα υπάρχουν μόνο τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις, Avantgarde, Exclusive (που θα διατηρεί το αστέρι της φίρμας επάνω στο καπό) και AMG. Εντός, οι αναβαθμισμένη E-Class θα διαθέτει ένα νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με διαισθητικές επιφάνειες αφής, το τελευταίας γενιάς infotainment, MBUX, καθώς και νεότερο λογισμικό, σε πολλά επιμέρους συστήματα. Αναβαθμισμένο θα είναι επίσης το σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησης καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Αναφορικά με τους κινητήρες, δεν έχει γίνει ακόμα η πλήρης αποκάλυψη της γκάμας, γνωρίζουμε όμως ότι η Mercedes-Benz θα προσφέρει την ανανεωμένη E-Class με συνολικά 7 plug-in υβριδικές εκδόσεις! Σε αυτές θα περιλαμβάνονται και τετρακίνητες εκδοχές, καθώς επίσης και station wagon. Τη συγκεκριμένη τεχνολογία την έχουμε δει στη GLC και υπόσχεται αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για έως και 50 χιλιόμετρα. Στους κινητήρες προστίθεται επίσης ένα ήπιο υβριδικό σύνολο του τετρακύλινδρου turbo βενζίνης των 2.000 κυβικών που θα αποδίδει 272 ίππους, καθώς επίσης ένας τρίλιτρος με 367 ίππους. Σε αμφότερα τα σύνολα αυτά, το ενσωματωμένο σύστημα μίζας- γεννήτριας θα συμβάλλει όποτε χρειάζεται με 20 επιπλέον ίππους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!