NEA

Ηλεκτρική έκδοση του Renault Twingo, εντός του έτους

Η Renault ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Twingo, πιθανά χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα με το Smart EQ Forfour.

Σαν σκέψη, η γαλλική εταιρία προσανατολιζόταν προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε από το 2013 είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Twingo, ενώ και πάλι πρόπερσι το όλο θέμα είχε ανακινηθεί. Το σίγουρο είναι ότι εντός του 2020 η πρόταση αυτή θα δει το φως της δημοσιότητας. Υπάρχουν μάλιστα φήμες που θέλουν το αυτοκίνητο να παρευρίσκεται το Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης.

Αναφορικά με τον κινητήρα, για λόγους ευκολίας και μείωσης του κόστους, το ηλεκτρικό Twingo θα φέρει μάλλον το ίδιο μοτέρ με το Smart EQ Forfour. Τα δυο μοντέλα, άλλωστε, θα μοιράζονται και το ίδιο πάτωμα. Εάν ισχύσει αυτό, θα μιλάμε για έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 82 ίππων, ο οποίος αντλεί την ενέργειά του από ένα συσσωρευτή 17,6 kWh. Το τελευταίο νούμερο δεν δείχνει μεγάλο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης. Με αυτονομία περίπου 145 χλμ. και χρόνο φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 40 λεπτά, χάρη στο φορτιστή 22 kW, θα μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες εντός του αστικού ιστού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!