NEA

Ferrari, κατασκευάζοντας την SF 90 Stradale [vid]

Μία βόλτα στα ενδότερα του Maranello μας αποκαλύπτει τα στάδια σχεδιασμού και κατασκευής της ξεχωριστής SF Ferrari 90 Stradale.

Μπορεί το συγκεκριμένο video να μην συνοδεύεται από λόγια, πρόκειται όμως για μία από εκείνες τις λίγες φορές που δεν χρειάζεται επεξήγηση για να καταλάβεις τι βλέπεις. Χορταστικό, από κάθε άποψη, με διάρκεια σχεδόν 10 λεπτά, το υλικό αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το πώς η σύγχρονη τεχνολογία δένει με τις παραδοσιακές μορφές κατασκευής αυτοκινήτων στο χέρι.

Η περιήγηση ξεκινάει από το χυτήριο, όπου αρχικά προετοιμάζεται το καλούπι του κινητήρα και κατόπιν γίνεται η χύτευση με ρευστό αλουμίνιο. Τα πλάνα συνεχίζουν στο μηχανουργείο και στη γραμμή συναρμολόγησης των κινητήρων. Μετά έρχεται η σειρά για την κατασκευή του αμαξώματος. Από το 3D modelling μέχρι τη σμίλευση του φυσικού προσχέδιου με το χέρι. Τα εσωτερικά, οι λεπτομέρειες, όλα εκείνα τα στοιχεία που εγγυώνται ότι δεν θα είναι 10 χαμένα λεπτά από τη ζωή σας. Πατήστε το play για να το ανακαλύψετε.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!