NEA

Jeep Grand Cherokee και Suzuki Vitara στο στόχαστρο για παραποίηση ρύπων

Δύο ακόμα μοντέλα, το Jeep Grand Cherokee και το Suzuki Vitara βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών της Ολλανδίας έχοντας παραβιάσει τους κανονισμούς για τους ρύπους καυσαερίων στις εκδόσεις με diesel κινητήρες.

Το κυνήγι της παραποίησης εκπομπών ρύπων φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό, με δύο νέες εταιρίες να εμπλέκονται πλέον σε μία τέτοια κατάσταση. Ο λόγος για το Jeep Grand Cherokee και το Suzuki Vitara, και τα δύο με κινητήρες diesel. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην Ολλανδία, οι αρμόδιες αρχές της οποίας εντόπισαν πολύ υψηλότερα επίπεδα εκπομπών NOx απ’ ότι υπήρχε στις εργαστηριακές δοκιμές για να λάβουν έγκριση τύπου.

Ήδη η Jeep ετοιμάζει το αντίστοιχο λογισμικό για να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις στο συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ η Suzuki αναμένεται να προχωρήσει σύντομα και αυτή σε μία τέτοια λύση. Η Ολλανδία και το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν για να πιέσουν τις εξελίξεις ότι θα προχωρήσουν σε ανάκληση της έγκρισης τύπου των αυτοκινήτων αν δεν συμμορφωθούν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την πορεία τους και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με το σύστημα έγκρισης τύπου της ΕΕ, μια αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να πάρει πιστοποίηση για έναν τύπο οχήματος σε μια χώρα της ΕΕ και να διαθέτει το αυτοκίνητο σε όλες τις αγορές της ΕΕ.

Οι μεμονωμένες χώρες της ΕΕ μπορούν να παραγγείλουν σε όλη την Ευρώπη την ανάκληση των οχημάτων που πιστοποιήθηκαν προς πώληση στη δικαιοδοσία τους. Μετά το σκάνδαλο εξαπάτησης των εκπομπών ντίζελ της VW, το σύστημα αυτό είχε βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς πολλές εταιρίες “εξαγόραζαν” έγκριση τύπου από χώρες και μηχανισμούς που ήταν πιο εύκολοι στο να παραποιήσουν τα νούμερα των ρύπων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!