NEA

Πατέντα Ferrari για ηλεκτρικό supercar

Τη μετάβαση στη νέα, ηλεκτρική εποχή ετοιμάζει η Ferrari, αποκαλύπτοντας ορισμένα στοιχεία για το μελλοντικό, ηλεκτρικό της μοντέλο.

Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται ακριβώς για αποκάλυψη της εταιρίας αλλά για εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω ενός forum. Αυτές προέρχονται από μία πατέντα που κατοχύρωσε η Ferrari και δίνουν πληροφορίες για την προσέγγιση που πρόκειται να ακολουθήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Όπως βλέπετε, το μελλοντικό ηλεκτρικό supercar της Ferrari θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα κινούν ο καθένας από ένα τροχό. Όπως περιγράφεται στο κείμενο της πατέντας, είναι «ένα ηλεκτρικό όχημα που περιλαμβάνει τέσσερις κινητήριους τροχούς και τέσσερις αναστρεπτούς ηλεκτρικούς κινητήρες, καθένας εξ αυτών είναι μηχανικά εντελώς ανεξάρτητος από τους υπόλοιπους ηλεκτροκινητήρες και έχει έναν άξονα απευθείας συνδεδεμένο στον αντίστοιχο κινητήριο τροχό».

Ο συσσωρευτής βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου, εκεί που στις περισσότερες συμβατικές Ferrari βρίσκεται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια πατέντα υπάρχει και πρόβλεψη για υβριδικά μοντέλα, όπου πράγματι πίσω από τα καθίσματα θα βρίσκεται ο κλασικός κινητήρας. Όλα αυτά μας δίνουν αρκετά στοιχεία, δεν παύει όμως να αργεί ακόμα η μέρα που θα δούμε την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Ferrari. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η παρουσίασή της θα γίνει σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!