NEA

Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για το επόμενο Volvo XC90, το 2022

Με την τρίτη γενιά του μεγάλου της SUV, η Volvo δεν θα περιοριστεί μόνο σε συμβατικές και Plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Håkan Samuelsson, επιβεβαίωσε το ότι η επόμενη γενιά του XC90, που βρίσκεται υπό εξέλιξη, θα έχει τη δική της αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Αυτό μάλιστα, δεν θα αργήσει να γίνει. Μπορεί η υπάρχουσα γενιά να υποβλήθηκε πέρυσι σε facelift, δεν παύει όμως να μετράει ήδη έξι χρόνια στην αγορά.

Το επόμενο XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας, SPA. Μετά από αυτό θα ακολουθήσουν και οι σειρές 60 και 90. Παράλληλα, θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα εφοδιαστεί με αυτονομία επιπέδου 4. Πρακτικά θα μπορεί να κινείται και μόνο του, με ελάχιστους περιορισμούς.

Αναφορικά με την ηλεκτρική εκδοχή του, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες, πέραν του ότι αναμένεται να τη δούμε το 2022. Πιθανά, ο κινητήρας και ο συσσωρευτής θα είναι ίδιοι ή παρόμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούν και τα μοντέλα της θυγατρικής της Volvo, Polestar. Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση θα υπάρχουν κανονικά συμβατικές εκδόσεις με βενζινοκινητήρες, εκδόσεις mild Hybrid και Plug-in Hybrid, όχι όμως και πετρελαιοκίνητες, αφού η εταιρία σταμάτησε την εξέλιξη των diesel ώστε να δώσει έμφαση στα ηλεκτρικά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!