NEA

Μένω στην Ελλάδα και θέλω να αγοράσω ένα Tesla. Πως γίνεται;

Τον Οκτώβριο του 2019 στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 2 αυτοκίνητα Tesla. Τελικά πως μπορεί να αγοράσει κανείς ένα Tesla και να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους;

Αν μιλήσεις για ηλεκτρικό αυτοκίνητο το πιο πιθανό είναι πως το πράγμα που θα σου έρθει στο νου θα είναι η αμερικανική Tesla που μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά. Και ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης θα τύχει να δει ένα Tesla στην Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Ωστόσο, πως μπορεί κανείς να αγοράσει ένα Tesla και να κυκλοφορεί κανονικά; Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημος εισαγωγέας η παραγγελία μπορεί να γίνει μέσω οποιασδήποτε εμπορίας αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση και με το ανάλογο αντίτιμο για την όλη διαδικασία εκτελωνισμού και τα μεταφορικά η εμπορία αναλαμβάνει να έρθει το αυτοκίνητο στα χέρια σας.

Φυσικά μπορείτε να το παραγγείλετε μέσα από το Tesla Store ή να κάνετε ένα ταξίδι στην Ολλανδία (την έδρα της μάρκας) ή όπου αλλού στην Ευρώπη διαθέτει επίσημα σημεία πώλησης η εταιρία (η πλησιέστερη σε εμάς είναι η Ιταλία).

Εδώ να πούμε πως η αγορά ενός Tesla (ή ενός οποιουδήποτε ηλεκτρικού) δεν επιβαρύνεται με τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας, αλλά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς το τέλος εκτελωνισμού και το ΦΠΑ 24%. Για παράδειγμα ένα Model 3 στην βασική του έκδοση στην Ιταλία ξεκινά από τις 49.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης των 6.000 ευρώ).

Πάντως, στο διαδίκτυο και σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο car.gr έχει ενδιαφέρον πως υπάρχουν αρκετά Tesla, καινούργια και μεταχειρισμένα. Τα περισσότερα είναι από εμπόρους που προτίθενται να εισάγουν ένα Tesla μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

  1. Μπορεί να πάρει ένα jaguar i-pace , που έχει αντιπροσωπεία στην ελλάδα και ήδη έχω δεί 5-6 να κυκλοφορούν. Αν βέβαια αξίζει η διαφορά κατά την γνώμη του σε σχέση με τα tesla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!