NEA

H κεντρομήχανη A110 SportsX είναι μια Alpine SUV με 250 άλογα!

Η Alpine μπορεί να μην παρουσίασε ποτέ ένα SUV προς την παραγωγή, αλλά το έκανε για χάρη της έκθεσης FAI στο Παρίσι.

Στο FAI (International Automobile Festival) που έγινε στο Παρίσι οι Γάλλοι παρουσίασαν την Α110 SportsX, η οποία πιστώνεται πρωτίστως στο τμήμα R&D της εταιρίας. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Alpine που έτρεχε στα ράλι την δεκαετία του 1980 με πολλές επιτυχίες σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη είναι εμπνευσμένη από εκείνη του 1973 που είχε νικήσει στο ράλι του Monte Carlo.

To κιβώτιο είναι ένα διπλόδισκο επτά σχέσεων από την Getrag, ενώ ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος χωρητικότητας 1,8 λίτρων με 252 άλογα και 320 Nm ροπής. Σε σχέση με την κουπέ έκδοση η ανάρτηση έχει ψηλώσει κατά 6 εκατοστά, ενώ έχουν φαρδύνει και οι θόλοι των τροχών κατά 8 εκατοστά.

Άλλες αλλαγές δεν υπάρχουν για την πάντα πισωκίνητη Alpine δίχως να υπάρχει κάποιο σύστημα τετρακίνησης. Επίσης, το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.098 κιλά στο πρότυπο της Alpine για διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα. Πάντως, βλέποντας το εν λόγω επιχείρημα θα μπορούσε να υπάρξει μια σπορ Alpine σε συσκευασία crossover επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπάρχουν καιρό τώρα και συμπλέοντας με την τάση της εποχής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!