NEA

To SCC Tuatara έχει 1.750 άλογα και στοχεύει στην Bugatti Chiron [vid]

Η Shelby SuperCars το παρουσίασε στην έκθεση της Φιλαδέλφειας, και υποσχέθηκε ότι σχετικά άμεσα θα ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες.

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία προετοιμασιών, σχεδίων και αναβολών, το hypercar της SCC είναι πλέον έτοιμο να βγει στην παραγωγή. Στόχος της πάντως είναι να επανέλθει στον θρόνο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, και να πάρει πίσω το ρεκόρ των 300 μιλίων την ώρα από την Bugatti Chiron.

Τα τεχνικά στοιχεία παραμένουν ίδια εδώ και πολύ καιρό σε όλη την φάση της εξέλιξής του. Χρησιμοποιεί έναν biturbo V8 των 5,9 λίτρων που αποδίδει 1.750 άλογα με καύσιμο Ε85 και 1.350 άλογα και αμόλυβδη 91 οκτανίων. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, με τον «ρομποτικό» μηχανισμό του να είναι σε θέση να αλλάζει σχέσεις σε χρόνους κάτω των 100 milliseconds.

Στην κατασκευή του αμαξώματος και του πλαισίου έχει χρησιμοποιηθεί carbon fiber, και το πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και ο Jason Gastriota ο οποίος έχει δουλέψει για αυτοκίνητα της Ferrari και της Maserati. To βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.247 κιλά και ο αεροδυναμικός συντελεστής το 0,279.

To σαλόνι είναι πλούσιο και μακριά από την αντίληψη ενός γυμνού hypercar επιδόσεων, διαθέτοντας όλες τις ανέσεις και μία μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων. Η SCC σκοπεύει να κατασκευάσει μέχρι 100 κομμάτια, με την τιμή που έχει ανακοινωθεί παλαιότερα να βρίσκεται στο φάσμα των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!