NEA

Σε ποιο μοντέλο της η Lamborghini Squadra Corse μας δείχνει τον V12; [vid]

Πρόκειται για το νέο hypercar των Ιταλών που θα υπάρξει μόλις σε 40 μονάδες για αποκλειστική χρήση στην πίστα.

Η επίσημη παρουσίαση της σπέσιαλ Lamborghini υπό την επιμέλεια της Squadra Corse έχει προγραμματισθεί για το σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τα παρακάτω teaser βίντεο όπου βλέπουμε (και ακούμε) τον V12 να βρυχάται πάνω στο δυναμόμετρο.

Εκτός απροόπτου αυτό που θα δούμε είναι ένα νέο πιστάδικο hypercar βασισμένο στην Aventador SVJ, το οποίο όμως θα έχει ακόμη πιο hardcore χαρακτήρα και στήσιμο. Η βάση του θα είναι ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, στο οποίο θα έχει προσαρμοστεί ένα εμπρός υποπλαίσιο από αλουμίνιο, ενώ για τη στήριξη του κινητήρα υπάρχει ένα χαλύβδινο χωροδικτύωμα.

Το κιβώτιο θα είναι ένα σειριακό εξάρι της Xtrac. Από κει και πέρα θα ξεχωρίζει με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Όπως τη σταθερή πίσω αεροτομή, την εισαγωγή αέρα στην οροφή, αλλά και τις δύο εισαγωγές αέρα στο καπό.

Στο αμέσως παρακάτω βίντεο φαίνεται η γνωστή σειρά ανάφλεξης του V12 των 6,5 λίτρων που για την περίσταση θα ξεπερνά τα 830 άλογα. Εδώ στην αγνή του μορφή μιας και στη νέα του εκδοχή θα είναι εξηλεκτρισμένος στις υπηρεσίες διαδόχου της Aventador.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!