NEA

Εισαγωγικό μοντέλο τύπου 914 εξετάζει η Porsche

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της Porsche, ξέρουν ότι η 914 δεν αποτέλεσε και το μεγαλύτερο επίτευγμα της φίρμας… Παρόλα αυτά, η ιδέα ενός μικρού μοντέλου κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη είδηση στάθηκε μία συνέντευξη του Michael Mauer, υπεύθυνου του σχεδιαστικού τμήματος της Porsche. Όταν ο τελευταίος ρωτήθηκε αναφορικά με το ενδεχόμενο μίας νέας 914, παραδέχτηκε ότι αυτό αποτελεί μία πολύ καλή ιδέα, η οποία διαχρονικά απασχολεί τη φίρμα. Τοποθετήθηκε μάλιστα περαιτέρω, λέγοντας ότι ίσως έχει έρθει ο χρόνος για ένα back-to-basics sport όχημα, χωρίς πολλά ηλεκτρονικά, για «πιουρίστες», το οποίο θα τοποθετείται προϊοντικά κάτω από τη Boxster.

Σενάρια για ένα πιο μικρό μοντέλο έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, η αλήθεια όμως είναι ότι η Porsche παραμένει πολύ προσεκτική στις κινήσεις της. Το να μπει σε μία κατηγορία τύπου Audi TT RS ή VW Golf R, θα μπορούσε να γίνει, εκεί όμως εμπορικά δεν δείχνει το όλο σχέδιο να καθίσταται βιώσιμο. Αντιθέτως, ένα καθαρόαιμο sport όχημα, γυμνό από τα ηλεκτρονικά του 2020, θα μπορούσε και να περιορίσει το κόστος και να προσελκύσει κοινό (φίλους των track days και όχι μόνο). Μία τέτοια κίνηση όχι μόνο θα αυξήσει τα έσοδα της εταιρίας αλλά θα το κάνει και με τέτοιο τρόπο που δεν θα θίξει το κύρος της. Αναμένουμε, λοιπόν, μέχρι να αποδειχτεί εάν αυτό το σενάριο έχει βάση ή είναι απλά μία όμορφη σκέψη…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!