NEA

Αυτό το ηλεκτρικό Fiat 124 Spider κοστίζει 127.000€

Της μόδας είναι τελευταία σε πολλά κλασικά να αντικαθιστούν το συμβατικό τους κινητήρα με ηλεκτρικό.

Τo Fiat 124 Spider που είχε σχεδιάσει ο Pininfarina ήταν την δεκαετία του 1970 ένα από τα πιο cool αυτοκίνητα. Και ένα από τα ομορφότερα με την φήμη του να περνά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Εκεί υπάρχει η εταιρία Barrington Roadster η οποία πέρα από τα πολλά που κάνει αναλαμβάνει και την μετατροπή σε ηλεκτρικό.

Μάλιστα η εταιρία προσφέρει δύο εκδόσεις. Στην κορυφαία America EV υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ της Electric GT με συνδυαστική ισχύ στα 200 άλογα, 0-100 χλμ./ώρα σε 6 δλ. και τελική στα 210 χλμ./ώρα. Η αυτονομία φτάνει τα 140 χιλιόμετρα οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως η μπαταρία είναι περίπου στις 20-30 kWh.

Στην βασική έκδοση Junior EV υπάρχει μικρότερη μπαταρία και ένας ηλεκτροκινητήρας. Έτσι η τιμή πέφτει από τα 127.000€ (που στοιχίζει η America EV) στις 81.000€. Ακόμη και έτσι ένα κλασικό 124 Spider με τα ορίτζιναλ σωθικά του κοστίζει πολύ λιγότερα και προφανώς διατηρεί την αυθεντικότητα του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!