NEA

Porsche Racing Experience, πώς να γίνεις οδηγός αγώνων [vid]

Σχολές αγωνιστικής οδήγησης υπάρχουν αρκετές. Όταν όμως έχουν τη σφραγίδα και την τεχνογνωσία της Porsche, αλλάζει το πράγμα.

Αρκετά χρόνια πριν, αρκούσε κανείς να έχει θάρρος, ταλέντο, πρόσβαση σε κάποιο αγωνιστικό αυτοκίνητο και μία γενική ροπή προς τον κίνδυνο. Τα τρία πρώτα, σε μεγάλο βαθμό, είναι απαραίτητα και σήμερα, ο δρόμος όμως προς την επιτυχία έχει αλλάξει πολύ. Τα αγωνιστικά οχήματα, όπως και οι αγώνες, έχουν βελτιωθεί δραματικά σε θέματα ασφάλειας. Παράλληλα όμως έχουν γίνει και πιο απαιτητικά, προς τον οδηγό. Εδώ είναι που εισέρχεται η Porsche στο παιχνίδι, να βοηθήσει με την τεχνογνωσία της όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πρακτικά, το πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών αγώνων της γερμανικής εταιρίας χωρίζεται σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι το εισαγωγικό, όπου οδηγεί στην απόκτηση της άδειας International D. Εδώ προσφέρεται όλη η θεωρία, καθώς και υποστήριξη ώστε ο νέος οδηγός να κατανοήσει και να κάνει πράξη τις βασικές τεχνικές της αγωνιστικής οδήγησης. Με ώρες στην πίστα, αναλύσεις video και δεδομένων ώστε να βελτιωθεί στα επιμέρους σημεία, καθώς και προσομοίωση μίας πληθώρας περιπτώσεων, που θα τον προετοιμάσουν για τον πρώτο του αγώνα.

Το δεύτερο επίπεδο, πρακτικά, εισάγει τον οδηγό στην πρώτη του σεζόν, σε κάποιο από τα πρωταθλήματα GT3 Cup Challenge, αναλαμβάνοντας τα πάντα, από άποψης υποστήριξης. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να επιλέξει σε ποιους αγώνες θα συμμετάσχει. Όσο για το τρίτο στάδιο, με την απόκτηση της διεθνούς άδειας C, ανοίγουν οι πόρτες σε όλες τις σειρές Porsche Motorsport. Εδώ, ουσιαστικά, γίνεται το fine tuning του οδηγού και του ανοίγεται η πόρτα για επαγγελματική καριέρα.

Το video που ακολουθεί, εστιάζει κυρίως στο πρώτο επίπεδο. Το οποίο, όπως θα δείτε, κάθε άλλο παρά «βασικό» μπορεί να θεωρηθεί…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!