NEA

Κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα από Hyundai/ Kia και Canoo

Οι Hyundai/ Kia αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη startup εταιρία Canoo για τη δημιουργία μίας νέας, σπονδυλωτής πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πλατφόρμα αυτή, τύπου skateboard, είναι σε μεγάλο βαθμό σχεδιασμένη από την Canoo και χάρη στην αρχιτεκτονική της μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος εξέλιξης των μελλοντικών μοντέλων των Hyundai και Kia. Αναφορικά με την Canoo, αποτελεί μία σχετικά νέα εταιρία, με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία όμως έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία να παρουσιάσει, γύρω από την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία η Canoo ανέπτυξε την καινοτόμο αρχιτεκτονική EV της, καθιστώντας τους τον τέλειο τεχνολογικό συνεργάτη για εμάς καθώς μεταβαίνουμε στο να γίνουμε πρωτοπόροι στη μελλοντική βιομηχανία κινητικότητας», ήταν η δήλωση του Albert Biermann, επί κεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του Hyundai Motor Group. «Θα συνεργαστούμε με τους μηχανικούς της Canoo για να αναπτύξουμε μια οικονομικά αποδοτική ιδέα της πλατφόρμας Hyundai που είναι αυτόνομα έτοιμη και κατάλληλη για μαζική χρήση.»

Με αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Το όραμα της Hyundai για τη μελλοντική κινητικότητα δεν περιλαμβάνει μόνο «κλασικά» ηλεκτρικά οχήματα (με τη μορφή που κατανοούμε σήμερα τα αυτοκίνητα) αλλά και εξατομικευμένες λύσεις μετακίνησης, καθώς επίσης πλατφόρμες που εύκολα μετατρέπονται ώστε να καλύψουν και άλλες, επαγγελματικές ανάγκες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!