NEA

H Audi σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο πόλης

Στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Audi θα πρέπει να περιμένουμε και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από τον επί κεφαλής product marketing της Audi, Fermín Soneira Santos, η οποία αποκαλύφθηκε σε συνέντευξή του, σε αγγλικό περιοδικό. «Είναι στον ορίζοντα μας, ναι. Δεν έχει σχεδιαστεί ακόμα, αλλά ναι, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε αυτοκίνητα στη MEB, ίσως αύριο στη MEB Entry, όπως επίσης στο E-Tron GT».

Η MEB Entry είναι η μικρότερη ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι. Τα πρώτα μοντέλα, δε, που θα βασίζονται επάνω σε αυτή, δεν αναμένονται πριν από το 2023. Ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, θα είναι όσο το δυνατό πιο οικονομικά, με αυτονομία που θα αγγίζει τουλάχιστον τα 200 χλμ. στις εκδόσεις με το μικρότερο συσσωρευτή. Ενδεικτικά, το εικονιζόμενο πρωτότυπο Audi AI:Me που παρουσιάστηκε πέρυσι, έφερε ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα και συσσωρευτή 65 kWh.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!