NEA

Αυτή η σπάνια Citroen DS21 του 1966 έχει την αξία της

Παρόλο που αυτή η DS αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της γαλλικής εταιρίας θα δημοπρατηθεί στις 2 Μαΐου στην μακρινή Ιντιάνα.

Η Citroen DS, ο γνωστός «βάτραχος», ήταν ένα από τα πιο πρωτοποριακά σχεδιαστικά και τεχνολογικά αυτοκίνητα στην εποχή του. Μάλιστα υπήρχε τόσο ισχυρή ζήτηση για μια καμπριολέ έκδοση την οποία πήρε ως πρωτοβουλία και παρουσίασε ο καροσερίστας Chapron.

Η Citroen δεν έδινε άδεια στον Chapron να ξεκινήσει την παραγωγή καμπριολέ αυτοκινήτου και έτσι ο τελευταίος τα αγόραζε και τα μετασκεύαζε μετέπειτα. Τελικά η «μαμά» εταιρία του επέτρεψε να κατασκευάσει 1.365 εργοστασιακά cabriolet εκ των οποίων μόλις τα 483 ήταν DS21.

Με την επίσημη ονομασία DS Chapron Decapotable το μήκος ήταν στα 4,9 μέτρα με ένα μεγάλο μεταξόνιο στα 3,125 μέτρα. Το τετρακύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 2,2 λίτρων είχε 109 ίππους και 174 Nm με 0-100 σε 13,7 δλ. και τελική στα 156 χλμ./ώρα. Μπορεί να μην πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο σε επιδόσεις, αλλά είχε πρωτοφανή επίπεδα άνεσης για την εποχή.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι βαμμένο στην αυθεντική βαφή Vert Foret με ορίτζιναλ μαύρο δερμάτινο σαλόνι. Ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ένας Γάλλος. Το 1990 το πούλησε σε ένα Ελβετό συλλέκτη και το 2008 πέρασε σε ολλανδικά χέρια. Το 2013 μια άλλα DS 21 είχε δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s για 170.000 δολάρια και αυτή υπολογίζεται πως θα πιάσει αρκετά παραπάνω.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!