NEA

To νέο Kia Sorento θα έχει μέχρι και PHEV έκδοση με 265 άλογα

To μεγαλύτερο SUV της Kia στην Ευρώπη (εκτός υπάρχει και το Telluride) θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης.

Προς το παρόν αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Kia και όπως βλέπουμε οι επιρροές από το Telluride είναι εμφανείς μια μία κάπως πιο «αμερικάνικη» άποψη. Στην μεγάλα μάσκα ενσωματώνονται οι προβολείς όταν τα πίσω φωτιστικά έχουν ένα τετραγωνισμένο και διαιρούμενο μοτίβο.

Οι Κορεάτες λένε πως οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί έως περίπου 10 χιλιοστά όταν το μεταξόνιο και οι προβόλοι έχουν μικρύνει ελαφρώς. H εμπρός του κολώνα έχει μετατοπιστεί 30 χιλιοστά προς τα πίσω προκειμένου να μεγαλώσει το μήκος του καπό.

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό του, που δείχνει πιο πολυτελές και με υψηλά ποιοτικά στάνταρ. Η οθόνη 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment διαθέτει οπτικοακουστική πλοήγηση και αποτελεί ένα ενιαίο οπτικά σύνολο με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών.

Το νέο Sorento θα λανσαριστεί το φθινόπωρο με έναν diesel 2,2 λίτρων με ισχύ περίπου 200 άλογα. Θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει 1.600άρη βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 1,5 kWh με συνολική ισχύ στους 230 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετείται το plug-in υβριδικό Sorento PEHV που θα αποδίδει συνολικά 265 άλογα με ηλεκτρικό μοτέρ 90 ίππων και μπαταρία 16,6 kWh θα ηλεκτρική αυτονομία 50+ χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!