NEA

Οικολόγοι vs Tesla: Σημειώσατε 1!

Στην πρώτη μετωπική η Tesla ηττήθηκε από την οικολογική οργάνωση “Πράσινη Λίγκα του Βρανδεμβούργου” βάζοντας φρένο στην αποψίλωση για την κατασκευή του νέου εργοστασίου.

Το ανώτατο δικαστήριο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου υποχρεώνει την Tesla να σταματήσει τις εργασίες της και κυρίως την κοπή δέντρων στην περιοχή που θέλει να κατασκευάσει το εργοστάσιό της. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ακύρωσε μία άλλη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Φρανκφούρτης το οποίο είχε απορρίψει τις προσφυγές της περιβαλλοντικής ομάδας.

Όσο για την Tesla θα πρέπει να αναβάλει μέχρι νεωτέρας τις εργασίες για το Gigafactory 4, με τους υπευθύνους να δηλώνουν ότι θα αποκαταστήσουν όση βλάστηση αποψιλώθηκε αυτό το διάστημα στην περιοχή. Από την άλλη τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι αυτού του είδους οι πρακτικές και τα εμπόδια που μπαίνουν στην εγκατάσταση του εργοστασίου ίσως βλάψουν την εικόνα της χώρας ως επενδυτικό προορισμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!