NEA

Ηλεκτρικά πρωτότυπα από τις Renault και Dacia, στη Γενεύη

Πέρα από το Megane Estate E-TECH Plug-in Hybrid, η Renault ετοιμάζει μία ακόμα έκπληξη για το περίπτερό της, στη Γενεύη.

Ο λόγος για το Morphoz, ένα πρωτότυπο όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο θα προσπαθήσει να δώσει μία εικόνα για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων της φίρμας. Από την πρώτη εικόνα teaser που η Γαλλική εταιρία δημοσιοποίησε, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Πρόκειται πιθανά για λεπτομέρεια κάποιου αεραγωγού, στη μάσκα του αυτοκινήτου ή, ίσως και να βρίσκεται στο πίσω μέρος, μιας που αναγράφει την ονομασία του. Περισσότερα στοιχεία για τον κινητήρα, το συσσωρευτή, ακόμα και για τον όγκο και την κατηγορία του αυτοκινήτου, δεν υπάρχουν. Σύντομα όμως θα αποκαλυφθούν.

Αναφορικά με τη Dacia, έχει και αυτή τους λόγους της να θέλει να παρουσιάσει κάτι που να μπαίνει στην πρίζα. Καταρχήν, εντός του 2021 ή το αργότερο αρχές του 2022 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα. Ως εκ τούτου, είναι καλό να αρχίσει να διαφημίζει ότι και αυτή ακολουθεί το ρεύμα της εποχής και δεν μένει πίσω. Επιπροσθέτως, φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια παρουσίας της στις Ευρωπαϊκές αγορές, με τη νέα μορφή, υπό τη Renault. Ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο θα αποτελεί μία καλή προσθήκη στο περίπτερο της φίρμας, όπως ενδιαφέρον θα έχει και ο κινητήρας TCe 100 ECO-G, που θα συνδυάζει βενζίνη και LPG.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!