NEA

Στα σκαριά το επόμενο HMI της Polestar

Η θυγατρική της Volvo, Polestar, δίνει έμφαση στο human-machine interface που αναπτύσσει, σε συνεργασία με τη Google.

Το νέο αυτό infotainment πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα από την εταιρία στις 25 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, η Polestar μας δίνει μία γενική εικόνα του τι πρέπει να περιμένουμε, μαζί με κάποιες φωτογραφίες. Πρακτικά, το HMI θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα του Android, με στόχο να παρέχει στο χρήστη μία εξατομικευμένη και ιδιαίτερη εμπειρία. Πέρα από τα βασικά, το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, τα καθίσματα και τους καθρέφτες, το όλο σύστημα θα παραμετροποιείται ανά χρήστη. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα αναγνωρίζει το ψηφιακό κλειδί που προσεγγίζει και όχι μόνο θα ανοίγει αλλά θα αντιλαμβάνεται ποιος είναι και θα ρυθμίζει σχετικά το προφίλ του, σύμφωνα με τα γούστα και τις εφαρμογές που χρησιμοποίησε πρόσφατα.

Χάρη στο Google Assistant ολοένα και περισσότερες γλώσσες θα προστίθενται στη βάση δεδομένων, ώστε η φωνητική επικοινωνία να γίνεται στη μητρική γλώσσα του χρήστη, ακόμα και αν αυτός χρησιμοποιεί κάποια τοπική προφορά. Με το eye-tracking και τους αισθητήρες εγγύτητας, οι πληροφορίες θα προσφέρονται με ένα πιο ελεγχόμενο για το χρήστη τρόπο. Το ίδιο το σύστημα, μάλιστα θα είναι σε θέση να προειδοποιεί τον οδηγό αν χαζεύει πολλή ώρα την οθόνη, αντί για το δρόμο…

Ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar, σχολίασε σχετικά με το θέμα πως «Έχουμε ήδη δείξει στον κόσμο ότι παίρνουμε σοβαρά την ψηφιακή ενσωμάτωση στα αυτοκίνητά μας και είμαστε ανοικτοί να συνεργαστούμε με ειδικούς σε αυτούς τους τομείς. Τώρα συνεχίζουμε αυτή την ιστορία, μοιραζόμαστε ένα όραμα που ανταποκρίνεται περισσότερο στις προτιμήσεις των μεμονωμένων πελατών μας».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!